Angelica wint 250 euro voor hoelahoep sessies

Werkconsulent Rien van der Burgt van team Participatie heeft Angelica Roborgh uit Rosmalen voorgedragen voor de actie van het bedrijf Competensys. Deze softwareleverancier stelde tien keer 250 euro beschikbaar voor een ‘sympathiek idee of initiatief met een maatschappelijk tintje’. Competensys is het klantvolgsysteem van Weener XL. Eind januari kreeg Angelica uit handen van Rien een cheque uitgereikt van 250 euro.

Angelica, Rien en een deelneemster

Een energiek persoon

Rien vertelt: “Ruim vier jaar geleden had ik het eerste gesprek met Angelica. Een energiek persoon die nog van alles wilde doen. Vooral op het gebied van sport. Ik heb haar toen aangemeld voor de cursus Citytrainer. Die cursus heeft ze heel goed doorlopen. Daarna kwam ze zelf met het idee om hoelahoep sessies te gaan aanbieden. Dit doet ze nu al 1,5 jaar twee keer in de week op de zandverstuiving in Rosmalen.” 

“Angelica biedt de hoelahoep sessies gratis aan, maar ze maakt wel kosten. Onder andere via Marktplaats heeft ze talloze hoelahoeps gekocht en ook heeft ze een nieuwe telefoon en speaker aangeschaft om muziek te kunnen afspelen tijdens het hoelahoepen. Inmiddels is er een leuke club mensen die wekelijks met veel enthousiasme komt hoelahoepen. Natuurlijk wordt er ook gezellig gekletst.”

Iedereen kan hoelahoepen

Angelica: “Het leuke is dat iedereen kan hoelahoepen. Van jong tot oud. Maar ook mensen met rugklachten mogen gewoon meedoen. Bovendien is het voor iedereen heel goed. Je versterkt je buik- en rugspieren, je tailleomvang neemt af en je conditie verbetert enorm snel. Ook trainen we onze armen en schouders met kleinere hoelahoeps. Hierdoor verdwijnen de kipfilets onder je armen als sneeuw voor de zon. Ik heb verschillende hoepels aangeschaft, grote en kleine, zware en lichtere. Dus iedereen kan gezellig meedoen. Een ouder echtpaar komt soms even langs. De man woont op Woonzorgcentrum Mariaoord. Hij is helemaal opgeleefd door het hoelahoepen en zijn motoriek is verbeterd.”

In strijd tegen eenzaamheid

Rien vult haar aan: ”Dit is wat we bedoelen met Participatie. Het is een eenmansactie die geweldig aanslaat. Ze gaat de strijd aan tegen eenzaamheid en motiveert mensen om van de bank af te komen. Ze heeft hiermee echt de goeie snaar geraakt. Niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele omgeving.” 

Interesse in de hoelahoep sessies? Je kunt vrijblijvend een keer meedoen. Je hoeft je niet aan te melden. De sessies worden gegeven op woensdag en zaterdag van 15.00 tot 16.00 uur op de zandverstuiving in Rosmalen, ter hoogte van Heiweg 25. Meer weten? Je kunt Angelica ook bellen. Ze is dagelijks bereikbaar tussen 13.00 en 14.00 uur op nummer 06-28278259.