Weener XL opent de deuren van nieuwe, duurzame locatie

10 juli 2023

Na een verhuizing van drie weken verwelkomt Weener XL vanaf vandaag bezoekers op haar nieuwe adres aan de Oude Vlijmenseweg 200. Het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ‘s-Hertogenbosch opent hiermee een van de meest duurzame gebouwen in de regio.

Veel verbeteringen

Na jaren van voorbereiding is het zover. Op maandag 10 juli opent Weener XL de deuren van haar nieuwe locatie.
Verhuizen was noodzakelijk, vanwege de veroudering van het vorige gebouw. Deze was sinds 1966 gevestigd aan de Van Herpensweide 1 in de wijk Orthen.

Het nieuwe gebouw biedt tal van verbeteringen op het gebied van duurzaamheid, bereikbaarheid, toegankelijkheid, klimaatbeheersing, lichtinval, gezonde voeding en beweging. Vooral op het gebied van duurzaamheid onderscheidt het zich. Het gebouw is grotendeels gebouwd met herbruikbare en milieuvriendelijke materialen en is volledig energieneutraal.

Ik ben trots op deze stap van Weener XL. We willen een gezonde en toekomstgerichte werk- en leeromgeving bieden aan inwoners die een beroep doen op de dienstverlening van Weener XL. De nieuwe locatie heeft alles in zich om hier optimaal in te voorzien.

Wethouder Marianne van der Sloot

Bestaanszekerheid

Weener XL is onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch en helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en behouden van passend werk. Daarnaast is Weener XL verantwoordelijk voor het verstrekken van uitkeringen op grond van de Participatiewet, het bieden van ondersteuning aan mensen die niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en inburgering.

Ons doel is om inwoners bestaanszekerheid te bieden en op een passende manier deel te laten nemen aan de samenleving. Vanuit ons nieuwe onderkomen zijn we nog beter in staat om deze dienstverlening te bieden en onze toekomstplannen waar te maken.

Directeur Sjoerd van het Erve

Officiële opening

Op zaterdag 7 oktober 2023 organiseert Weener XL een feestelijke open dag en vindt de officiële opening plaats. Hierbij zijn alle geïnteresseerden welkom voor een kijkje in het gebouw en uitgebreide informatie over Weener XL.