Helden gezocht voor de toegankelijkheidsprijs

20 juni 2023

Wij zoeken helden die zorgen dat iedereen kan meedoen, ook mensen met een beperking. Kent u een persoon of organisatie die zich hiervoor buitengewoon inzet? Meld uw held dan nu aan voor de Toegankelijkheidsprijs. Dit kan op de website van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Over de Toegankelijkheidsprijs

De gemeente ’s-Hertogenbosch reikt ieder jaar de Toegankelijkheidsprijs uit. Hiervoor kan iedereen mensen en organisaties uit ‘s-Hertogenbosch aanmelden. Helden die zich enorm inzetten voor toegankelijkheid, bereikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor mensen met een beperking.

Inspirerende helden

Bijvoorbeeld de buurvrouw, die elke week hardloopt met iemand met een visuele beperking. Of dat ene festival, dat zorgt dat het volledig toegankelijk is. Ook voor bezoekers met een beperking. Maar denk ook aan plekken als Cor Unum. Daar zijn ze ervan overtuigd dat iedereen een talent heeft en dat iedereen een plek verdient. Ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt voor wie het op sommige plaatsen misschien moeilijk is om werk te vinden. Bij Cor Unum werkt iedereen mee aan prachtige en unieke eindproducten. Dat ziet u in deze video op YouTube.

Hoe werkt het?

U kunt uw held aanmelden tot en met 30 juni 2023. Uit alle aanmeldingen kiest de jury drie genomineerden. Daaruit volgt de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2023. De winnaar wint wisseltrofee ‘Haantje de Voorste’ en een geldbedrag van € 3.000. We maken de winnaar bekend op donderdag 5 oktober, in de Week van de Toegankelijkheid.

Wat is toegankelijkheid?

Helden van 2022

Vorig jaar won Camiel Derkx, van Mijn Gehandicapte Broer & ik, de Toegankelijkheidsprijs. Hij laat offline en online zien dat het leven van een familielid met een ernstige meervoudige beperking leuk en inspirerend kan zijn. Camiel is ook initiatiefnemer van de inclusieve picknicktafel. Ook Clasien Henkes en Speeltuin ’t Kwekkeltje sprongen er vorig jaar uit als helden voor de Toegankelijkheidsprijs.