Broedplek voor innovatie en aanstormend talent

16 januari 2024

Bij Weener XL lopen er ieder studiejaar ambitieuze studenten van onder andere Hogeschool Fontys mee. Met Hogeschool Fontys SIC Smart Working heeft ons innovatieplatform LAB XL een bijzonder innovatieve samenwerking.  

We spreken twee van hen: Robbert (26) en Samuel (25). Beiden derdejaars studenten toegepaste psychologie. Samuel stoomt zich klaar voor een vervolg aan de Universiteit richting Economische psychologie. Robbert wil na zijn studie het werkveld van de marketing en gedragsbeïnvloeding in. 

Wat is SIC Smart Working?

Samuel: “Ja eigenlijk zijn we net een bedrijfje. Maar dan zonder winstoogmerk enzo. We runnen het met een aantal studenten vanuit verschillende disciplines, onder begeleiding van docenten. En voor Weener XL begeleidt de LAB XL coördinator ons. Weener XL is momenteel onze grootste opdrachtgever.” 

Robbert: “Zie ons als een extern consultant adviesbureau. Dus heeft een collega een vraag, probleem of onderwerp waarvoor deze een innovatieve oplossing zoekt? We gaan graag voor hen aan de slag.” 

Waar zijn jullie momenteel mee bezig?

Samuel: “Momenteel zijn we met verschillende innovatieve toepassingen bezig. Zoals een heftrucksimulatie en een vertaalapp.”

We zijn benieuwd naar het eindresultaat. 
To be continued!