1Werkcentrum: 1 plek voor alle vragen over werk, opleiding of personeel

18 januari 2023

Het nieuwe platform voor werk is live! Werkzoekenden, werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant kunnen terecht op www.1werkcentrum.nl voor al hun vragen over werk, opleiding en personeel.

Zo kunnen mensen door de bomen het bos weer zien

1 plek 1 team

Inwoners en bedrijven hebben regelmatig vragen over werk, of hulp nodig bij sommige zaken. Een werknemer heeft het bijvoorbeeld niet meer naar z’n zin bij zijn huidige baan. Of een werkgever heeft door de grote arbeidskrapte last van personeelstekort. Maar als je hulp nodig hebt, waar begin je dan? Er zijn zoveel organisaties en zoveel plekken waar je terecht kan. Zoveel, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien en ze daardoor niet altijd de juiste hulp krijgen.

Om die inwoners en bedrijven beter van dienst te kunnen zijn, is het 1Werkcentrum opgericht. 1 plek waar mensen terecht kunnen met al hun vragen. 1 team dat vervolgens met die vragen aan de slag gaat. 1Werkcentrum is dus opgericht om inwoners de bomen door het bos weer te laten zien.

Trotse partner

Achter 1Werkcentrum zit een enthousiast team dat alle vragen behandelt die via deze website binnenkomen. Deze professionals kijken dan – onafhankelijk – waar die inwoner het beste geholpen kan worden. Vervolgens wordt diegene doorverwezen naar één van de partners van het 1Werkcentrum. En daar zijn wij er 1 van!

Naast onze gemeente zijn ook alle andere gemeenten in Noordoost-Brabant bij het 1Werkcentrum aangesloten, evenals UWV, VNO-NCW, Noordoost Brabant Werkt, onderwijs, ontwikkelbedrijven, vakbonden, SBB, LeerwerkLoket en het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Samen gaan we ervoor zorgen dat inwoners snel én op de juiste manier worden geholpen. Door 1Werkcentrum wordt dat een stuk makkelijker. Wij zijn dan ook blij met deze ontwikkeling en trots dat wij hier een bijdrage aan leveren.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over 1Werkcentrum? Bekijk dan de website. Hier vindt u alle contactgegevens.