Vindingrijk Kringloop

Werken bij Vindingrijk


Leer- en ontwikkelbedrijf

Ieder persoon heeft zijn of haar persoonlijke ontwikkelingsplan en daar hoort maatwerk bij. Je persoonlijke ontwikkeling is meer dan een cursus volgen. Voor de meeste medewerkers is het al een uitdaging om in een groep samen te werken. Onze medewerkers ontwikkelen zich dan ook vooral op sociaal, emotioneel en maatschappelijk vlak. Vanuit Weener XL heeft Vindingrijk daar een grote diversiteit aan faciliteiten voor.

Vindingrijk werkt samen met externe partners om opleidingen te organiseren. Voor taal, rekenen en digitale cursussen gaan de medewerkers naar ABC leer mee. Bij Koning Willem 1 College kunnen de medewerkers een vakopleiding volgen. Vindingrijk Kringloop en Weener XL hebben een BBL-keurmerk (beroepsonderwijs en Bedrijfsleven). Zo begeleiden we onze medewerkers in de meest optimale vorm in hun ontwikkeling.


Medewerkers aan het woord

“Alweer een paar jaar werk ik als allrounder op de meubelwerkplaats. Daarnaast mocht ik hier een paar jaar geleden een nieuwe, creatieve afdeling opzetten. Sinds die tijd combineer ik mijn werk op de meubelwerkplaats met het werken in de zogenaamde ‘Creahoek’. Wat wij daar maken, verkopen we weer in onze Corner of Creation in de winkel.” 


Soorten werkzaamheden

Vindingrijk heeft een grote diversiteit aan werkzaamheden én de mogelijkheid om af te wisselen tussen de werkzaamheden. Zo kunnen medewerkers zichzelf op veel vakgebieden, in kleine groepjes ontwikkelen en waardevolle ervaring opdoen. Om bijvoorbeeld van hun hobby hun werk te maken. Vindingrijk bestaat uit drie onderdelen: de winkel, de ‘backoffice’ en de afdeling Logistiek.

In de winkel is er veel te doen. Denk aan schappen aanvullen, etaleren, kassa bedienen en klanten te woord staan aan de infobalie en in de winkel.

De ‘backoffice’ is de ruimte achter de winkel. Hier maken medewerkers de spullen winkelklaar en voeren eventueel reparaties uit. Zo heeft Vindingrijk verschillende werkplaatsen; een fietswerkplaats, meubelwerkplaats en een werkplaats voor elektronische apparaten.

Binnen deze werkplaatsen is er ook veel ruimte voor individuele initiatieven en ideeën. En creatieve medewerkers maken de mooiste items van ‘restafval’ die dan weer in de winkel worden aangeboden.

Op de logistieke afdeling transporteren medewerkers de spullen met onder meer heftrucks en vrachtwagens. Medewerkers van Logistiek nemen de goederen aan van de klanten. Het depot bij de Afvalstoffendienst hoort ook bij deze afdeling.


Vacatures

Op zoek naar leuk werk? Woont u in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en bent u werkzoekende vanuit de Participatiewet of Wet Sociale Werkvoorziening? Kijk dan snel of Vindingrijk een leuke vacature voor u heeft.


Kom eens een kijkje nemen!

Vindingrijk Kringloop zit aan de Afrikalaan op industrieterrein De Herven in ‘s-Hertogenbosch.