Theo wist het tij te keren

Theo (47) heeft weer hoop, perspectief. “Ik ben sinds lange tijd weer dichter bij mezelf. Een aparte gewaarwording. In positieve zin hoor. Maar soms moet ik er echt even aan wennen.” Theo krijgt waterig ogen als hij vertelt over zijn traject. Hij komt van ver..

Ogen die weer stralen

Theo repareerde ooit computers voor zijn boterham. “De druk kwam steeds hoger te liggen. Het ging niet meer om het repareren van de computers. Wel om zoveel mogelijk werk aan te nemen. Ik kon het niet meer bijhouden.”

Vanuit de WW klopt Theo aan bij WXL voor een bijstandsuitkering. De man die bij Weener binnen stapte, is een totaal andere man die er uiteindelijk weer vertrok. Letterlijk zelfs, want hij kwam langharig en wat onverzorgd binnen. Inmiddels is hij fris gekapt en stralen zijn ogen weer.

“Ik ben er nog niet, maar ik ben goed op weg.

Hoop doet leven

Theo had de hoop een beetje opgegeven. Na verschillende tegenslagen en teleurstellingen had hij weinig vertrouwen in zijn traject bij WXL. Onder andere door de persoonlijke benadering van zijn werkconsulent en de professionals bij Aan de Slag kreeg Theo de handvatten waardoor het hem lukte het tij te keren. Zijn weerstand maakte plaats voor motivatie. Hij vond zijn wilskracht terug en voelde weer perspectief. Hij liet zich overal zien bij WXL. Werd in de wandelgangen zelfs ‘Mister Aan de Slag’ genoemd.

Vis in het water

Toen werd hij voorgesteld voor de functie van huismeester bij de Springplank073 en inmiddels zijn we enkele maanden verder. Theo is regulier uitgestroomd en voelt zich als een vis in het water op zijn nieuwe werkplek. Hij regelt van allerlei praktische zaken rondom de opvang van de dakloze mensen en is het eerste aanspreekpunt in de wijk. Met zijn sociale hart biedt hij de mensen een helpende hand.