Gebarentaal “Zelfs de zinsvolgorde is totaal anders”

Vijf consulenten volgden met veel plezier de basiscursus gebarentaal. Dertien weken lang, iedere maandagmiddag eenonline bijeenkomst. Ze vertellen je er graag meer over.

Nicole, Werkconsulente Werk & Poort

“Het was nog moeilijker dan ik dacht en soms ook best spannend. We moesten filmpjes van onszelf maken en in de groepsapp zetten. In de les bespraken we de filmpjes met elkaar. We moesten ook zonder voorbereiding vragen stellen en beantwoorden in gebarentaal. Het was leuk en leerzaam!”

Sui Lan, Werkconsulente Jongeren

“Ik heb veel geleerd en had niet verwacht dat het zo intensief zou zijn. Achteraf gezien heel logisch, want het is een geheel nieuwe taal die je leert. Dus ook een andere grammatica.”

Yvette, Werkconsulente bij Plaatsen & Uitstroom

“De training Nederlandse gebarentaal was erg leuk en leerzaam. Wist je dat de zinsvolgorde totaal anders is dan bij gesproken Nederlands? En dat bij gebarentaal mimiek gebruikt wordt als intonatie?!”

Susan, Consulent Diagnose

“Ik wilde leren om een gesprek te voeren met iemand die doof of slechthorend is. De cursus was hard werken. Ook erg leerzaam. Het was fijn om een beetje te ervaren hoe het is om alleen te communiceren via gebarentaal. Ik heb me opgegeven voor de vervolgopleiding niveau 2.
Zo kan ik straks een volledig gesprek met iemand voeren.”

Karin, Consulent Diagnose

“Ik ben aan de cursus begonnen uit nieuwsgierigheid en interesse. Er zijn toch best veel medewerkers bij Weener XL die doof of slechthorend zijn. De cursus was echt super en voelde
als een wekelijks feestje. Met een enthousiaste en kundige tolk en docent. In een kleine groep is
het heel intensief, maar hebben we ook veel geleerd. Ik wil graag meer leren, dus start ook met de
vervolgcursus.”