‘Nu is het mijn tijd’

Sherida (42) werkte jaren in de thuiszorg. Als alleenstaande moeder combineerde ze dit met de zorg voor haar twee zonen. Door omstandigheden viel ze uit. “Er gingen een aantal dingen niet goed. Dit viel allemaal samen en toen lukte het gewoon niet meer.” Weener XL is er in dit soort situaties om mensen weer in stapjes te begeleiden naar passend werk.

Opkrabbelen

Sherida zocht hulp en krabbelde langzaam op. Ze kwam in een traject bij Weener XL terecht. “Ik dacht: ik heb zo weer een baan. Dat viel alleen vies tegen. Ik stuurde – met hulp van mijn werkconsulent – superveel sollicitaties de deur uit, maar werd overal afgewezen door de gaten in mijn CV. Toen het perspectief leek te worden bij één van de exploitaties van Weener XL aan de slag te gaan, zakte de moed mij eerlijk gezegd in de schoenen. Ik wilde veel meer. Gelukkig kwam deze vacature voorbij…” 

“Ik heb er nu weer zin in. Ik leer elke dag wel iets bij. En ik ben uit de uitkering! Ik wil er nóóit meer in. Het is zo niet fijn om afhankelijk te zijn van een instantie. Ik werk nu bij Preventief, hier worden BHV opleidingen gegeven. Ik doe hier van alles. Van het meehelpen met de lunch tot het schoonmaken van de materialen. ” 

Een kans krijgen

Eigenaresse Wendy: “We zijn hartstikke blij met Sherida. Een leuke enthousiaste harde werker, die ook goed past in het team.” 

“We hebben al eerder medewerkers aangenomen met enige afstand tot de arbeidsmarkt. Toen we de aanbesteding gegund kregen om de BHV te verzorgen voor Weener XL, hebben we onze social return paragraaf direct maximaal verzilverd. We vinden het belangrijk om mensen die het verdienen een kans te geven. Dit vinden wij een eerlijke manier van werken.” 

Ik kijk liever naar hoe mensen zijn, dan naar welk papiertje ze hebben.

Dromen

Voorlopig zit Sherida helemaal op haar plek bij haar nieuwe werkgever, maar voor de toekomst ziet ze een carrière weggelegd in de uitvaartbranche.  

Sherida: “Vanuit mijn Surinaamse achtergrond wordt er op een heel mooie manier afscheid genomen; het geleefde leven wordt dan écht gevierd. Heel waardig en op bijzondere wijze worden mensen opgebaard zodat er afscheid genomen kan worden. Ik zou graag meer deze werkwijze willen introduceren in de huidige Nederlandse uitvaartbranche.” 

“Maar ik heb geleerd om in kleinere stapjes te denken. First things first. Ik heb de afgelopen jaren kunnen werken aan een stabielere basis. Mijn ene zoon is al volwassen, de andere bijna. Ze doen het goed. Nu is het mijn tijd. Ik heb er zin in!”