Nieuwbouw

Een nieuw onderkomen voor Weener XL is hard nodig. Met dit nieuwe gebouw kunnen we de ruim 17.000 inwoners die we jaarlijks ontvangen in een fijne omgeving te woord staan en begeleiden. Ook voor onze medewerkers zijn we toe aan een nieuwe werkomgeving. Het gebouw gaat alles bieden wat nodig is voor een optimaal werkklimaat. Maar denk ook aan voldoende rust, ruimte, privacy en veiligheid, zodat we alle mensen die een beroep doen op onze dienstverlening, zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. We creëren een omgeving die ook uitdaagt om zelf de schouders eronder te zetten. Een plek waar we klaar zijn voor de toekomst.

Duurzaamheid staat centraal
Het nieuwe onderkomen van Weener XL op het oude Michelinterrein, wordt een van de duurzaamste gebouwen van ’s-Hertogenbosch. Het gebouw wordt energieneutraal en aardgasvrij. ‘Geen afval, geen uitval’ is het uitgangspunt. Er wordt zoveel mogelijk gebouwd met circulaire grondstoffen en materialen. Zonnepanelen en warmtepompen zorgen voor de energiebehoefte. Daarnaast wordt een groot deel van het dak beplant met sedum. Het gebouw – met een oppervlakte van zo’n 14.000 m2 – wordt in losse elementen gebouwd. Hierdoor is het modulair en makkelijk herbruikbaar.

Indrukwekkend om te zien hoe deze locatie transformeert.


Wethouder Marianne van der Sloot: “Het is echt indrukwekkend om te zien hoe deze locatie transformeert naar de plek waar veel inwoners straks gaan werken, een uitkering aanvragen of de weg naar werk vinden. Een plek waar duurzaamheid centraal staat in het bouwproject, maar ook in het proces dat mensen doorlopen om zo goed mogelijk mee te kunnen doen in de samenleving.”