Met groene bouwhekken kleuren we de stad nóg groener en inclusiever

Dat we bij Weener XL fan zijn van ‘het groen’ moge duidelijk zijn. Een aanzienlijk deel van WXL is onze groenvoorziening. Met onze nieuwbouw gaan we naar een klimaatneutraal pand. De appeltjesgroene kleur zit in ons logo. En recentelijk mochten we ook weer een nieuwe groene partner aan ons brede palet van opdrachtgevers toevoegen, namelijk: Groene Bouwhekken.

Het Groot Tuighuis van onze sector Cultureel Erfgoed staat momenteel in de steigers. Ook hier vind je een aantal groene bouwhekken.

Werk als opstap

De groene bouwhekken die je vindt in onze gemeente worden nu onderhouden door medewerkers van onze Groenvoorziening. Of er wordt een werkervaringsplaats gecreëerd waardoor iemand met groene vingers weer de opstap kan maken richting de arbeidsmarkt.

De groene bouwhekken beschermen de bouwplaatsen en kleuren het straatbeeld verder groen. Goed voor de bijtjes en fijn voor een vrolijk, leefbaar aangezicht. En het draagt bij aan onze gezamenlijke missie: kansen creëren voor mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt.

Ons oog viel al snel op Weener XL voor het onderhoud.

Prettige samenwerking

Medeoprichter Hugo: “Via aannemersbedrijf Nico de Bont kregen wij de opdracht om bouwhekken te plaatsen rondom het Groot Tuighuis in ‘s-Hertogenbosch. Aangezien deze regio nieuw voor ons was, zijn we online gaan zoeken naar een partij voor het onderhoud en ons oog viel al snel op WXL. Inmiddels is daar een hele prettige samenwerking uit voortgekomen en hopelijk kunnen we dat in de toekomst verder uitbreiden!”