Kampioen worden

De van origine Rotterdamse 39-jarige Henk werkt, sinds hij in ‘s-Hertogenbosch woont, bij onze Groenvoorziening. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat de plantsoenen in de wijk er netjes bij staan. Dit doet hij vier ochtenden in de week. In zijn vrije tijd staat hij op het voetbalveld. Daar gooit hij hoge ogen met zijn team. Onlangs kwam hij er zelfs mee op landelijke tv. Daar willen we meer van weten!

Henk is diegene met het oranje cirkeltje

Voetbalhart

“Op mijn 7de ben ik begonnen met voetbal. Op een gegeven moment ging het reguliere voetbal niet meer. Het rennen over het veld was te uitputtend. Toen heb ik me aangemeld voor G-voetbal.” 

“Bij G-voetbal zijn de regels net even anders. Je mag bijvoorbeeld geen slidings maken en het veld is de helft van een normaal voetbalveld.” 

We noemen ons specials

Op tv, hoe dan?

“Familie van een ploeggenoot werkt voor Omroep Brabant. En daar ontstond het idee om eens met een cameraploeg ons team te volgen. Dit werd een succes op regionale tv en zo pikte de landelijke tv ons op.”

“We werden uitgenodigd bij het programma Khalid & Sophie om iets te vertellen over G-voetbal. Dat was echt heel leuk. Een dag om nooit te vergeten. Iedereen was heel aardig en ze vonden het mooi om te zien hoe wij als team zijn. Want we hebben het heel leuk met elkaar. Ik was wel zenuwachtig hoor voordat ik in de uitzending kwam!” 

G-voetbal

“Bij G-voetbal staat de G voor een handicap. Maar wij noemen ons ‘specials’. We krijgen vaak van anderen te horen dat we zo mooi voetballen en het zo gezellig hebben onderling. We zijn meer dan een voetbalteam. Het is ook een vriendenclub geworden. We zijn sinds kort van naam veranderd, we heten nu DBN22. DBN staat voor Den Bosch Noord.” 

“We hebben van FC Den Bosch een seizoens-abonnement gekregen. Elke thuiswedstrijd ga ik met een deel van mijn ploeg kijken.” 

Doel?

“Het is ons doel om weer naar de Special Olympics te kunnen. En als we zo doorgaan slepen we weer de wisselbeker BKR in de wacht!”