76% ANDERS: van droom naar succesvol bedrijf

Sander en Denise zaten in de bijstand en leerden elkaar kennen op de dagbesteding. Daar ontdekten ze hun gezamenlijke passie: creatief zijn met hout. Met hulp van Weener XL begonnen ze een succesvolle start-up in mooie houten gerecyclede producten. In dit interview vertellen ze hoe dit ging en welke toekomstplannen ze hebben.  

Denise showt enkele producten

Ontmoeting, verliefd, bedrijf

“We gingen allebei naar de dagbesteding, omdat we een vorm van autisme hebben.” vertelt Denise. “Daar leerden we elkaar kennen en sloeg ‘de vonk’ over. Inmiddels zijn we gelukkig getrouwd.” 

Sander: “Later kregen we van Weener XL de vraag wat wij in de toekomst graag wilden doen. Dat wisten we wel: ‘een eigen bedrijf starten!’ We mochten toen een traject volgen en bouwden stapje voor stapje aan ons bedrijf.”  

76%ANDERS: alles zelf  

Sander: “We ontwerpen en maken alles zelf: van unieke woonaccessoires tot cadeau artikelen voor bedrijven. Meestal op onze manier, soms op aanvraag en zoveel mogelijk met duurzame en hergebruikte materialen.”  

Denise: “Sander is écht de kunstenaar. Ik vind mijzelf meer de regeltante; ben goed in organiseren en administratie. Maar eigenlijk helpen we elkaar met alles.” 

Als warme broodjes

Sander: “Het gaat super! Laatst stonden we op een beurs voor winkelbedrijven. We kregen toen hele leuke reacties.” Denise vult aan: “Die waardering is heel fijn. En natuurlijk leuk dat we veel van onze creaties snel verkochten.”  

Tips voor starters

Denise: “Zit je in de bijstand en wil je ook een eigen bedrijf starten? Bespreek het zeker. Als je consulent het eens is met deze stap, en je hebt een goed plan, kun je met hulp van Weener XL misschien starten. Daarna is het gewoon een kwestie van doen!” 

Sander: “Wat ook heel belangrijk kan zijn, is netwerken en de juiste mensen (leren) kennen.” Denise vult aan: “In ons geval bijvoorbeeld Joyce, de social return coördinator van Weener XL. Joyce kon ons in het kader van social return helpen bij het groeien van ons bedrijf.”  

Droom

Denise: “We willen ons bedrijf verder uitbouwen zodat we goed zelfstandig door kunnen. En als we nog verder dromen: ontzettend leuk als we een eigen dagbestedingsplek kunnen worden voor mensen met autisme. Wie weet wat dat hen weer kan brengen!” 

Check 76procentanders.nl

Sander bewerkt hout tot een wijnglazenhouder