Eerste steen voor nieuwbouw Weener XL

16-02-2022 14:08

Wethouder Huib van Olden van Werk en Inkomen en directeur Sjoerd van het Erve onthulden woensdag 16 februari de eerste steen voor de nieuwbouw van Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Contouren
De bouw is sinds enkele maanden volop aan de gang. Na het grondwerk wordt nu aan de fundering gewerkt. Daarmee worden de eerste contouren van het nieuwe pand, dat op het oude Michelin-terrein aan de Oude Vlijmenseweg moet verrijzen, al goed zichtbaar.

Wethouder Huib Van Olden: “Het maakt me ontzettend trots dat ik de afgelopen jaren een bijdrage heb mogen leveren aan de ontwikkeling van Weener XL. Een prachtig werk- en ontwikkelbedrijf dat zich richt op mensen voor wie een reguliere baan niet zomaar vanzelfsprekend is. En zich inzet om hen zo goed mogelijk te laten meedoen in de maatschappij. Jaarlijks ontvangt Weener XL zo’n 17.000 inwoners. Om er te werken, een uitkering aan te vragen of voor begeleiding naar een baan. Zij verdienen een mooie, duurzame omgeving die gastvrijheid uitstraalt, maar die mensen ook uitdaagt om er de schouders onder te zetten.”

Duurzaam
Het nieuwe pand telt straks 16.000 vierkante meter aan bebouwing waarvan 9.000 vierkante meter voor het bedrijf en 7.000 vierkante meter kantoren. Het pand wordt duurzaam, energieneutraal en aardgasvrij. Voor de bouw maakt de aannemer gebruik van materialen die gemaakt zijn van natuurlijke producten, afbreekbaar zijn en makkelijk opnieuw gebruikt kunnen worden. Zonnepanelen en warmtepompen gaan zorgen voor de energieopwekking. Daarnaast komt er een groen sedumdak en groene gevelbeplanting. Ook de eerste steen is van duurzame materialen gemaakt.