Sociaal ondernemen met S.A.M. the mail Company

S.A.M. the mail Company verzorgt direct mailing voor opdrachtgevers. Ze nemen de (zakelijke) post uit handen. Maar ook drukwerk en het logistieke proces wat bij een webshop komt kijken kunnen zij verzorgen. S.A.M. werkt alweer 7 jaar samen met Weener XL.

Mensen met enige afstand tot de reguliere arbeidsmarkt vinden bij dit jonge no-nonsense bedrijf een warme werkplek. Zo werkt er bijvoorbeeld een dove jongen en een dame met reuma. De dove jongen werkt zelfstandig. Zijn horende collega’s kennen een aantal basisgebaren, waardoor hij gewoon mee kan doen met de rest. Voor de dame met chronische reuma is het belangrijk dat het zitten – staan – lopen een goede afwisseling kent. Haar fysieke belasting wordt afgestemd op haar gezondheid. Mensen die re-integreren en een positieve werkervaring goed kunnen gebruiken, komen ook terecht bij S.A.M.

Mogen zijn wie je bent
“Iedereen mag zijn wie hij/zij is”, aldus bedrijfsleidster Andrea Kuypers. “Er is hier veel ruimte voor persoonlijke aandacht. En niemand doet onder voor de ander. Naast het geven van de dagelijkse leiding, ben ik ook een vertrouwenspersoon voor de medewerkers. Als iemand ergens mee zit, ook privé, help ik daar waar nodig. We zijn een hecht team.”

Vrijdag frietdag
S.A.M. heeft een pooltafel in de kantine en op vrijdag is het frietdag. Er moet hard gewerkt worden, maar er hangt een gemoedelijke sfeer. Tijdens Kerst, de meest drukke periode van het jaar voor S.A.M., worden extra medewerkers aangetrokken van de Weener XL. “Die willen vervolgens allemaal blijven”, lacht Andrea Kuypers…. “En dat kan helaas niet altijd.” 


Werkconsulent Weener XL Paul van Os: “In de herberg van S.A.M. is er voor onze medewerkers altijd wel een plekje. Het ‘beschut’ kunnen werken extern, geeft veel eigenwaarde.”