De finalisten zijn bekend!

31-08-2017 09:58

Uit de 21 kanshebbers heeft de selectiecommissie 4 finalisten gekozen. Zij maken kans om op 9 oktober de Wildcat Challenge te winnen: een geldbedrag en een jaar lang ondersteuning voor het uitvoeren van het idee. Er zaten veel goede en innovatieve ideeën tussen. Sommige niet direct leidend tot werk, andere minder uitvoerbaar, maar allemaal goede ideeën.

Vier inzendingen sprongen er uit. Deze ideeën zijn haalbaar, innovatief, goed in de markt te zetten en zorgen voor nieuw werk voor de doelgroep waar we het allemaal voor doen; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dit zijn ze:

1.     Job investment:
Een samenwerking tussen de sociale werkvoorziening en een uitzendbureau.
Werkervaring bij de sociale werkvoorziening opdoen. Het talent wordt herkend en geplaatst bij de juiste werkgever.

2.     More 2 win:
Vergunninghouders doen werkervaring op bij Bossche evenementen waarbij het zakelijk publiek/netwerk/potentiële werkgevers deze mensen aan de slag zien. Gericht op duurzame plaatsing.

3.     Sociale bakkerij: 
In de bakkerij wordt de verantwoordelijkheid gegeven aan mensen om mooie, lekkere en kwalitatief hoogwaardige baksels te maken, onder begeleiding van ervaren bakkers en sociaal pedagogisch hulpverleners. 

4.     RoS:
Mooie kleding maken met duurzame stoffen. De samples worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarna komt het in productie. 

Wil je meer weten over deze ideeën? www.wildcatwedstrijd.nl Op 9 oktober is de bekendmaking van de winnaar in het Werkwarenhuis van Social Label. Wil je hier graag bij zijn? Je kunt je hier aanmelden.