Boekpresentatie: het Goud van de Participatiesamenleving

11-12-2020 18:15

 

Gemeenten kunnen meer werk creëren voor mensen in de bijstand

Veel gemeenten in Nederland benutten de mogelijkheden onvoldoende om mensen die lang in bijstand zitten aan het werk te helpen. En dat is een grote gemiste kans! Voor de mensen die langs de zijlijn staan, maar zeker ook voor de gemeenten.

In ‘s-Hertogenbosch hebben we een helder en pasklaar antwoord: maak maximaal gebruik van de huidige middelen. Het gaat dan om het inzetten van loonkostensubsidie (LKS) met de bijbehorende G(n)o-riskpolis. Huib van Olden, wethouder werk en inkomen en Sjoerd van het Erve, directeur werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL nemen u mee in hun ervaringen van de afgelopen jaren. Zij lanceren vandaag het boek ‘Het Goud van de Participatiesamenleving’. Een krachtig boekje met een technisch kader en onderbouwd met cijfers. Aangevuld met ervaringsverhalen van oud-klanten over wat het voor hen betekent om werk te hebben.

Het boek is vooral bedoeld ter inspiratie. Het geeft handvatten aan gemeenten en Rijk over hoe de huidige middelen beter te benutten.

Huib van Olden: “Wij zien elke dag, wat het voor mensen betekent om weer werk te hebben. Structuur, collega’s, trots kunnen zijn op je geleverde werk, erbij horen. Het hebben van een baan maakt mensen gelukkiger en gezonder. En daar doen we het toch voor!”

Sjoerd van het Erve: “Met het aan het werk helpen van enkele inwoners, heb je mooie indrukwekkende casuïstiek. Maar als je er velen helpt, heb je maatschappelijke impact en krijgen we écht een beter Nederland.”

Bekijk hier de PDF-versie van het boek!