Afgestudeerd en geen baan?

27-06-2017 14:52

De Startersbeurs biedt uitkomst

Ben jij:
- pas afgestudeerd 
- tussen de 18 en 26 jaar
- wonend in de gemeente ’s-Hertogenbosch
- op zoek naar jouw droombaan?
(Je hebt geen uitkering en volgt op het moment geen rijksbekostigd onderwijs.)

Misschien is de Startersbeurs iets voor jou! Met de juiste werkervaring vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt. ‘s-Hertogenbosch is één van de deelnemende gemeenten aan dit landelijke initiatief. Met de Startersbeurs doe je gedurende zes maanden relevante werkervaring op bij een bedrijf naar keuze. 

Voor starters/afgestudeerden zonder relevante werkervaring is het soms lastig om een goede baan te vinden. Voor werkgevers kan het een uitdaging zijn om gemotiveerde jongere medewerkers te vinden. De Startersbeurs biedt hiervoor uitkomst.

De starter ontvangt van de werkgever een vergoeding van € 500,- per maand. De gemeente ’s-Hertogenbosch vergoedt dit bedrag aan de werkgever. De werkgever reserveert maandelijks € 100,- voor opleiding voor de starter. Onder begeleiding worden vooraf opgestelde vaardigheden en competenties verbeterd. Het leren staat voorop; de werkzaamheden zijn additioneel van aard. Bij de juiste match, tussen een starter en een werkgever, schrijft de starter zich in op de site van de Startersbeurs. Werkgevers kunnen zich op de site aanbieden als leerbedrijf. 

Voor meer informatie kijk op www.startersbeurs.nu