Individuele studietoeslag

Ben je student en kun je naast je studie niet bijverdienen door een structurele medische beperking? Dan kom je misschien in aanmerking voor de individuele studietoeslag. Dit is een bedrag waarmee je jouw studiefinanciering kunt aanvullen. Zodat je voldoende inkomen hebt om rond te komen.

Wat zijn de voorwaarden?

- Je bent 18 jaar of ouder.
- Je woont in de gemeente ’s-Hertogenbosch.
- Je hebt recht op studiefinanciering / WTOS. Je staat ingeschreven voor een erkende opleiding en maakt gebruik van studiefinanciering. Of je kunt aanspraak maken op een DUO lening.
- Je kunt wel werken maar niet in combinatie met je studie. Dit stellen wij vast door de informatie die je ons geeft. Bijvoorbeeld een rapport van het UWV of een specialist. Heb je dat niet? Dan kunnen wij een onderzoek laten uitvoeren. 
- Je hebt geen inkomsten uit een dienstverband of als zelfstandig ondernemer.
- Je ontvangt geen toeslag of uitkering van het UWV.

Voor hoe lang krijg ik de individuele studietoeslag?
De toeslag wordt toegekend voor zes maanden. Is je situatie na zes maanden niet veranderd? Vraag dan opnieuw de toeslag aan.

Hoe hoog is de individuele studietoeslag?
De toeslag is maximaal 25% van het voor jou geldende wettelijk minimumloon.

Als stage een verplicht onderdeel is van je studie en je krijgt daar een vergoeding voor dan wordt die vergoeding tot maximaal € 180 vrijgelaten.

Hoe vraag ik de individuele studietoeslag aan?
Bel naar het Gemeentelijk Contact Centrum via telefoonnummer (073) 615 51 55. Een medewerker maakt met u een afspraak bij Weener XL. In die afspraak krijg je informatie over de voorwaarden voor de studietoeslag. Daarna volgt nog een afspraak met een werkconsulent.