Selectie

In het archief vindt u een beperkte selectie van de vele blogs geschreven over de dienstverlening van Weener XL. Regelmatig wisselen we deze selectie. Magazijnmedewerkers WXL

Waar gaan toch altijd die vrachtwagens naartoe die het terrein oprijden? En hoe komen de verschillende afdelingen aan hun producten om te verwerken; inpakken, sorteren, verpakken etcetera? En wie zorgt ervoor dat alles dan weer klaar staat voor onze opdrachtgevers? Nou, dit gebeurt door onze collega’s van het magazijn. 

Lees meer...


Leden gehandicaptenplatform 's-Hertogenbosch

Wil jij meedenken over toegankelijkheid voor iedereen?

Ken je het gehandicaptenplatform van ’s-Hertogenbosch? Dit is een stichting voor mensen met een handicap. Zij willen dat iedereen mee kan doen in ’s-Hertogenbosch. Als je lichamelijk beperkt bent, doordat je bijvoorbeeld in een rolstoel zit, kunnen activiteiten zoals een middagje bios of winkelen een uitdaging zijn. Het gehandicaptenplatform gaat hiervoor in gesprek met winkeliers, ondernemers, instellingen en gemeenten. Ze zorgen ervoor dat er aanpassingen komen, zodat activiteiten voor iedereen toegankelijk zijn.

Lees meer...Momen, Marit en Cor

De afgelopen jaren interviewden we veel oud-klanten en collega’s van Weener XL. In deze rubriek blikken we kort terug met hen. Hoe is het nu met ze en hebben ze nog een advies voor ons?

Blik terug met Momen, Marit en Cor...


Diretiesecretaresse Renske

“Voor mij is de cirkel nu rond. Waar sommigen vroeger mijn werkconsulenten waren, zijn zij nu mijn collega’s. Hoe gaaf is dat?!”

Renske belandde zeven jaar geleden in de bijstand. Nu is ze directiesecretaresse bij Weener XL.

Lees meer...

Tim op zijn werkplek bij de Sporthal Hazelaar

"Ik was wel even huiverig toen ik met een consulent van Weener XL om tafel zat voor werkbemiddeling. Bang dat ik geestdodend werk moest aanpakken. Oké ik wilde ook zo snel mogelijk uit de uitkering, maar je wil ook iets doen waar je energie van krijgt. Gelukkig werd onder andere de vacature voor beheerder bij een sportschool voorgesteld. Dat leek me wel wat!” 

Lees meer...Djani poseert op de ladder met een heggenschaar

Djani werkt met veel plezier op de afdeling BIP van Groen. BIP staat voor Bedrijven, Instellingen en Particulieren. Deze medewerkers verrichten o.a. het algemeen tuinonderhoud voor deze segmenten. Wie kan beter het werken in het Groen promoten dan de medewerkers zelf? Djani gaf een presentatie op zijn oude school.

Lees meer...

 

 

Teamfoto afdeling Tractie unit Groen

De afdeling Tractie is met haar gespecialiseerde werk een aparte tak binnen de unit Groen. De mannen beheren onder andere de sportvelden, maar verzorgen ook as-verstrooiingen en openen en sluiten de graven op begraafplaatsen in Rosmalen en Engelen. Wist jij dat dit bijzondere werk ook door Weener XL gedaan wordt?

Lees meer... 


Sensi-therapeut Jolanda met schrijfblok

Werkconsulent Ruud: “Ik vind het belangrijk om met onze klanten duurzame uitstroom na te streven. Met behulp van de regeling parttime ondernemerschap kan Jolanda naar eigen vermogen werken. Het eerste jaar maakte ze kleine stapjes. Nu het tweede jaar gaat ze met sprongen vooruit. Ik verwacht dat ze dit jaar gaat uitstromen. Als dat lukt zou dat een geweldige prestatie zijn van Jolanda.”

Lees meer...


Pim en Youssouf

Manager Pim van Bestcon: “Mijn advies aan andere werkgevers is dan ook om goed te kijken naar iemands profiel. Waarom heeft iemand een afstand tot de arbeidsmarkt? Het is inspirerend om te zien dat het met Youssouf zo goed gaat. De energie die je dan in een dergelijk traject stop, krijg je dubbel en dwars terug. Hij valt op met zijn grote glimlach."

Lees meer...


Angelique bij Goed Genoeg

Parttime ondernemen (PTO) is een re-integratie traject waarmee klanten kunnen uitstromen uit de bijstand. Een mooi voorbeeld van iemand die met PTO aan de slag is, is onderneemster Angelique. Ze overwon haar verslaving en maakte van deze ervaring o.a. haar werk.

Lees meer...


Ibrahim en Willem bij Albert Heijn

Ibrahim is blij met zijn contract en hoopt nog lang voor Albert Heijn te mogen werken. Op afstand wordt hij nog begeleid door een jobcoach van Weener XL. We wensen Ibrahim alle succes met zijn loopbaan. Dat hij een voorbeeld mag zijn voor iedereen bij wie het een periode tegenzit op de arbeidsmarkt. Soms is een stap terug de weg naar succes!

Lees meer...


Taalambassadeur Wim

“Als iemand snel boos is, is de kans aanwezig dat hij laaggeletterd is” aldus Wim. “Je hebt altijd het gevoel dat je jezelf moet bewijzen, omdat je denkt dat de ander beter is dan jij. En je snapt de ander vaak niet. Je weet ook niet wat je terug moet zeggen. Dan word je boos. Je voelt je machteloos.” 

Wim kon niet goed lezen, schrijven en omgaan met de computer. Maar hij pakte zijn laaggeletterdheid aan.

Lees meer...


Toos lijmt op deze foto verpakkingen voor Heineken. Dit doet ze op onze afdeling Verpakken van de Unit Beschut. Toos heeft een Indicatie Nieuw Beschut. Vroeger werkte ze ook in het ‘gewone’ bedrijfsleven: “Maar, daar kunnen ze te weinig rekening met je houden”, aldus Toos. Bij Weener XL heeft ze het naar haar zin en kan er rekening worden gehouden met haar beperkingen. 

Lees meer...


Fytsum en Shewitt in de Korte Putstraat

Al heel wat jaren is de samenwerking succesvol tussen Weener XL en ondernemers in de stad ’s-Hertogenbosch. Er ontstaat vaak een match tussen werkgevers en werknemers. Werkconsulent Amine zorgde voor een succesvolle match voor Fytsum en Shewitt. Een stel dat nu beiden in de horeca werkt, tegenover elkaar!

Lees meer...


Jobcoach Bianca: "Kenny is een mooi voorbeeld van een jongere die een Indicatie Nieuw Beschut nodig heeft en hiermee toch bij een reguliere werkgever aan de slag kan. Mits de juiste begeleiding. Hij bewijst dat je met zo’n indicatie niet per se aangewezen bent op een sociale werkplaats.”

Lees meer...
Eliane: “Ik stel me voor hoe het zou zijn als ik moest vluchten. Dat je met je kinderen in een vreemd land komt. Het is fijn als iemand zegt: Welkom, ik help je op weg.” Lees meer...

 

 

Het UWV heeft een overzicht gemaakt van beroepen waarbij de kans op werk gemiddeld is of hoger. Hier vindt u deze overzichten.   
De zoektocht naar werk kan soms lastig zijn. Het internet staat bol van de vacatures, maar hoe vind je nou de juiste? En als je een LinkedIn profiel hebt aangemaakt, hoe laat je dit online CV beter voor jou werken?  We geven twee tips.

Lees meer...


Richard is vrachtwagenchauffeur bij Van Lijssel, een full service transportbedrijf in ’s-Hertogenbosch. Structuur is voor iedereen belangrijk. Maar helemaal voor Richard omdat hij autisme heeft. Dat maakt het vervoeren van grondstoffen zo’n passend werk. Je hebt veel terugkerende laad- en loslocatie’s. Hierdoor lijken de routes al snel op elkaar.

Lees meer over Richard zijn droomberoep...

 

 

Thieu is halfzijdig verlamd door een hersenbloeding als 3 maanden oude baby. Dit heeft hem niet tegengehouden in zijn sport, maar ook niet in zijn werk. Hij speelde 12 jaar in het Nederlands elftal van CP-voetbal. De kost verdient hij als beheerder op een basisschool.

Lees meer... 

Musab uit Syrië en Kamo uit Armenië werkten beiden in hun geboorteland als stukadoor. Nu stuken zij in Nederland bij L&L stukadoors. 

Lees meer...

Stucadoors
Cor Unum zit op een nieuwe plek. In de Vughterstraat in het pand van de voormalige garage Pompen en Verlouw. Een prachtige ruimte met een winkelbestemming waardoor Cor Unum nu voor het eerst ook een echte winkel heeft.
Er zijn dagelijks zo’n 30 à 35 mensen aan de slag, waarvan bijna de helft via Weener XL.

Lees meer...

De afgelopen jaren zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen. Een deel kreeg de vergunning om hier te blijven wonen. In ’s-Hertogenbosch zijn dat zo’n 300 mensen. Met het project Bossche Sferen helpen we deze nieuwkomers om mee te doen in de samenleving. En daar hebben we ook jouw hulp bij nodig!

Lees meer...
Bernadette werkt bij PT Creations, Cor is BOA bij handhaving support en Achmed werkt als conciërge. En zo hebben we nog meer voormalig collega's die succesvol aan de slag zijn. De overeenkomst: ze zijn allemaal gestart bij het project ‘Samen Veilig’. Aan het woord is Peter van Zon, coördinator toezicht & handhaving van de Gemeente ‘s-Hertogenbosch. Peters ogen glanzen als hij vertelt over zijn werk.

Lees meer over het project Samen voor Veilig
“Inspirator en een eye-opener”, dat wil Yolanda graag zijn voor medebijstandsgerechtigden in de gemeente ’s-Hertogenbosch. Vol enthousiasme is zij actief in het vrijwilligerswerk in haar wijk. Ze helpt anderen waar nodig en legt ons uit wat haar drijft.


Lees meer...
Gabri werkt al 35 jaar voor Weener XL. In 1983 kwam ze in dienst. Sinds 2012 werkt ze voor het Openbaar Ministerie in ’s-Hertogenbosch. We zetten haar op deze manier eens in het zonnetje.

Lees meer...

Harm werkt op het Pierson College als repro medewerker. Een baan die goed bij hem past. En bij zijn beperking. Harm heeft autisme. Het Pierson College is een school voor VMBO-t, HAVO en VWO. Er zitten ongeveer 1600 leerlingen op deze school. Via de kantine van de leerlingen kom je bij de werkplek van Harm.

Lees meer...

Harm van Mill


Weener XL ziet graag werkgevers die hun nek uitsteken voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. B&T Cleaning en detailing is zo’n werkgever. Ze zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van auto’s.

Lees meer...
Wist u dat Weener XL pakketten voor Service Apotheek inpakt? Denk aan materialen voor een zorgthema en promotiemateriaal voor in de apotheek. Service Apotheek, onderdeel van Mosadex Groep, is zeer tevreden over deze samenwerking. Daarom brachten Nanne en Mariëlle van Service Apotheek de betreffende medewerkers eens een bezoekje.

Lees meer...

 

 

Vorige week opende Orly & Endevoets uit Empel zijn deuren voor een groep werkzoekenden. De kennismaking met het bouwbedrijf is onderdeel van het project ‘Welkom thuis’, een initiatief van Weener XL. Het resultaat van deze ochtend? Een enthousiaste werkgever en geïnteresseerde kandidaten. Mogelijk vervolg is een intensieve proefweek op locatie voor aanvang van een proefplaatsing.

Lees meer...

"Indicatoren belangrijker dan de norm"

Een mooi loopbaanverhaal wat we u niet willen onthouden. Jamie werkt als hulpmonteur bij Welvaarts, een familiebedrijf gespecialiseerd in elektrotechniek, domotica en beveiliging. Hij kreeg dit jaar zelfs een vast contract. Jamie kwam in het vizier van manager Ad Lexmond tijdens een project voor praktijkschoolleerlingen en kwetsbare jongeren. Ondanks dat Jamie niet kon voldoen aan de opleidingsnorm die ze hanteren, zagen ze zijn motivatie, kwaliteiten en loyaliteit. Ad: “Soms moet je extra investeren om ook iets extra’s te krijgen.”

Lees meer...

Potjes in allerlei kleuren en vormen, planten, bloemen, glazen schalen en heel veel decoratiemateriaal. De hallen bij PT Creations in Wijk en Aalburg staan er vol mee. Medewerkster Sahra maakt hier prachtige bloemstukken van. 

Lees meer over de samenwerking tussen Weener XL, het uitzendbureau Job Investment en PT Creations.

Sarah Mohammed


Eind maart vond de aftrap plaats van het project ‘Welkom thuis’. Zes werkzoekenden sloten op initiatief van Weener XL aan bij een kennismaking met technisch installatiebedrijf Kemkens en hun activiteiten in Oss.  Het resultaat van deze ochtend? Kemkens gaat met vijf van de zes kandidaten nog een keer in gesprek. Hier kan mogelijk een proefplaatsing, betaalde baan of leerwerktraject uit voortvloeien. 

Lees meer...

 

 

Inoka is één van de zeven kandidaten begeleid vanuit Weener XL en werkt sinds het begin van dit jaar bij het archief van de rechtbank. Rechtbank Oost-Brabant is vooruitstrevend met de naleving van de Banenafspraak. 

Lees meer...

Schilders in opleiding ontvangen certificaat vaktaal

Een feestelijk moment

Vier anderstalige leerlingen krijgen hun certificaat vaktaal overhandigd, een erkend certificaat niveau 1 van Savantis. De opleiding bestaat uit praktijkvakken met vaktheorie en daarnaast enkele weken stage. Na zes maanden komen de schilders in dienst bij Uitzendbureau BAS. Weener XL organiseert dit zij-instroomtraject samen met de Schildersvakschool Rosmalen. 

Lees meer...

Sebastian werkt als hulpmonteur bij Kuijpers

Sebastian heeft een passie voor techniek. Zijn vader werkt in de elektrotechniek, heeft zijn eigen bedrijf en Sebastian wil niets liever dan in zijn voetsporen treden. Sebastian is Wajonger. Hij heeft al verschillende stages gelopen maar had nog geen ervaring op de arbeidsmarkt. Daar kwam verandering in dankzij de speeddate sessie van UWV en Weener XL. Tijdens deze sessie ontmoetten werkgevers in de metatechniek en twintig werkzoekende elkaar. Er bleek al snel een klik tussen vestigingsleider Wilco van technisch dienstverlener Kuijpers en werkzoekende Sebastian.

Lees meer...

 

 

 

De ambitieuze directiesecretaresse Sylvana en behulpzame conciërge Danny zitten op hun plek bij HAS Hogeschool. Sylvana belandde door onvoorziene omstandigheden in de bijstand. Danny liep vast in zijn baan in de schoonmaak. Nu hebben beiden een uitdagende baan met ruimte voor groei. Lees meer...