Wij willen die steen in de vijver zijn

Samen bedenken ze de mooiste initiatieven om ondernemers te koppelen aan mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Eén blik is genoeg, ze maken elkaars zinnen af en lopen over van enthousiasme. Zeg je Weener XL en Zayaz, dan zeg je Joyce en Janine. Over een goede match gesproken. Janine is maatschappelijk ontwikkelaar bij Zayaz, Joyce  is programmamanager social return bij WXL. De een 16, de ander al 25 jaar in dienst. “Dat klinkt niet als heel hip en vernieuwend”, lacht Janine, “maar het is onwijs waardevol. Juist doordat we elkaar, de stad en het netwerk goed kennen, kunnen we steeds met iets verrassends komen.”

Tien jaar geleden vonden de organisaties elkaar in het besef dat het hebben van een woning én werk cruciaal is om mee te kunnen doen; werk om je huis te betalen, en een thuis om je werk te kunnen doen. Weener XL en Zayaz bundelden hun maatschappelijke ambities om samen nog meer impact te hebben.

Verder kijken
Het idee ontstond om ook leveranciers om een bijdrage te vragen, onder meer via social return. Bij een opdracht van meer dan 150.000 euro verplicht Zayaz de leverancier om een percentage daarvan in te vullen door of voor iemand met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. En daar komt Weener XL in beeld.

Joyce: “Dat kan door een tijdelijke werkplek te creëren op het project, maar liever streven we naar langdurige plaatsing. Steeds drie maanden werken en dan weer de uitkering in, daar is niemand bij gebaat. Lukt het niet om iemand te plaatsen, dan zijn er legio andere manieren om bij te dragen. Bedrijven kunnen een dienst afnemen zoals postbezorging, zelf expertise beschikbaar stellen, een cursus sponsoren of het inmiddels beroemde mozaïekbankje laten maken, waar zo’n zes weken werk in zit. We kijken of bedrijven daadwerkelijk met de opdracht aan de slag gaan en zitten er bovenop. Niet met boetes, maar door hen te motiveren. We willen mensen in het hart raken en laten zien dat zij werkelijk het verschil kunnen maken.”

Bevlogenheid
Zayaz was een van de eerste woningcorporaties die social return toepaste. De intensieve samenwerking met de sociale werkvoorziening was destijds uniek. Ze deelden, letterlijk in stad en land, hun ervaringen en aanstekelijke bevlogenheid.

Janine: “We willen die steen in de vijver zijn en steeds meer mensen aan de slag helpen. We delen alles wat we ooit bedacht hebben en maken heel zichtbaar wat we doen. We organiseren jaarlijks een themabijeenkomst voor leveranciers, waarin we onder meer aandacht vragen voor verschillende doelgroepen zoals jongeren, ouderen, statushouders of dak- en thuislozen. Op die dagen zie je ook hoe de ondernemers elkaar inspireren en op weg helpen. Om onze eigen medewerkers goed aangehaakt te houden, hebben zij meegedraaid met medewerkers van Weener XL, bijvoorbeeld in de groenvoorziening, de schoonmaak of de post.”

Van mens tot mens

 Joyce: “We werken nauw samen in de regio. Zo maken we gebruik van de website Talent uit Noordoost-Brabant, waar werkzoekenden zich voorstellen in een video, zodat je direct het enthousiasme en die glimmende ogen ziet. Heel belangrijk, want deze mensen moeten het meestal niet hebben van een klinkende sollicitatiebrief of cv. Daarom organiseren we echte ontmoetingen, van mens tot mens. Zo zijn we met een bus vol kandidaten op pad gegaan langs bedrijven. Zij kregen rondleidingen, konden iets maken of met een medewerker praten. Na een ochtend waren we ‘uitverkocht’; de een had een meeloopdag geregeld, de ander een stage of zelfs direct een baan. Geweldig!”

Janine vertelt over een evenement met speeddates tussen werkgevers en jongeren.
“We bedachten eenvoudige gespreksonderwerpen, zoals je hobby of lievelingsfilm. Dan zie je elkaar als mens, met misschien wel overeenkomsten. En kijk je verder dan wat de werkgever nodig heeft en de jongere kan bieden. Vooroordelen zoals ‘ik vind het lastig als iemand niet goed Nederlands spreekt’ of ‘ik wil niet in de bouw’ verdwijnen als sneeuw voor de zon in zulke gesprekken. Het leverde fantastische plaatsingen op.”

Ze zijn ervan overtuigd: er samen voor zorgen dat iemand zijn bed weer uitkomt, een doel heeft, er weer bij hoort. Dat maakt dat zo veel mensen warm worden van deze samenwerking.

Joyce: “Zien hoe de werknemer én werkgever staan te shinen als ze samen vertellen over een geslaagde match, dat laat niemand onberoerd!”