Van Corona-guard naar de Technische Dienst

Kher

De bescheiden Kher (42) is helemaal opgenomen in het team van onze Techniche Dienst. Zij initieerden dan ook om hem eens in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten over zijn gemaakte stappen hier bij WXL.

Stukje achtergrond
Kher komt uit Irak maar moet vluchten vanwege politieke redenen. In 1993 komt hij in Nederland en bouwt hier een bestaan op. Zo’n drie jaar geleden start hij een pizzeria in Eindhoven. Het lukt hem niet het hoofd boven water te houden en ook privé spelen er een aantal problemen.
 
Stapje voor stapje
Kher belandt in de dienstverlening bij WXL. Wanneer hij wordt opgeroepen voor het Participatiehuis gaat het balletje rollen. Hij start als Corona-guard. Een functie waarbij hij medewerkers van WXL op de corona-maatregelen moet wijzen. Een functie waar hij in eerste instantie niet heel warm voor loopt. Maar een begin is een begin... 
“Het was niet altijd makkelijk om mensen op de Corona-maatregelen te wijzen. Sommige medewerkers vonden dat niet leuk. Maar ik leerde hoe ik sommige mensen het best kon benaderen.”
Toen Corona voorbij was ondersteunde Kher als toezichthouder enkele maanden de beveiligers.

Onderdeel van een team
“Ik ben ‘ontdekt’ door een collega bij de Technische Dienst, hij zag wat in mij. En zo mocht ik af en toe helpen. Inmiddels heb ik een contract en ben ik helemaal opgenomen in het team. Eerst deed ik alleen de simpele dingen zoals prullenbakken legen en papier aanvullen, maar langzaam leer ik de kneepjes van het vak en ben ik regelmatig in onze werkplaats met iets bezig. Ik hoop voor de toekomst meer uren te kunnen werken en nog veel te leren van mijn collega’s.”

Succes met alles Kher!