Hulp vragen, het beste wat ik ooit gedaan heb!

“Werk betekent voor mij eigenlijk alles. Het samenwerken; de omgang met anderen. Structuur, de zingeving.”

Michel werkt als beheerder voor BBS De Kruiskamp. “Een multifunctioneel gebouw”, aldus Michel. “Hier zit een school, een kinderopvang, een gym, een wijkcentrum. Wij zijn er voor de hele wijk Kruiskamp.”

“Mijn werkdag start om 7.00 uur, maar vaak ben ik er al eerder. Omdat mijn teamleden er dan ook al zijn. Dan drinken we samen koffie. We zorgen ervoor dat alles er weer spik en span uitziet voordat de kindjes binnenstromen ’s ochtends. Zo’n mooi gezicht! Ja we zijn een leuke club beheerders. Hebben echt goede schik met elkaar.”

Als je Michel vier jaar geleden had verteld dat zijn leven er nu zo uit kon zien, had hij je niet geloofd. Michele kampte met gezondheidsproblemen en stevig overgewicht. Als gevolg van een bedrijfsongeval en het isolement wat daarop volgde kwam hij langdurig thuis te zitten.“

Lange tijd voelde ik me opgesloten. Ik leefde als een halve kluizenaar. Niemand wist van mijn situatie. Ik durfde mijn familie en vrienden gewoon de waarheid niet te vertellen. Ik was te angstig.”

“Ik raakte financieel in de problemen. De woningbouw adviseerde mij toen om contact op te nemen met een bewindvoerder. Mijn allerbeste zet ooit. Zij hebben mij zo goed geholpen. In zes maanden tijd was ik uit de problemen. Nu laat ik ze nog steeds mijn geld beheren. Ik vind het fijn dat ik op deze manier geen zorgen heb over financiën.”

“Het is super fijn om te werken. En het is fijn om financieel wat speelruimte te hebben. Ik heb lange tijd geen geld gehad om leuke dingen te kunnen betalen. Nu ga ik er weer eens op uit met vrienden.”

“Mijn advies aan mensen die thuis in de problemen zitten? Laat je helpen! Ik heb zulke goede ervaringen met bewind voering en met Weener XL.”

“Vraag hulp, het beste wat ik ooit gedaan heb!”