Arno kan zijn creativiteit kwijt bij Vindingrijk

Arno (36) heeft zijn draai inmiddels gevonden bij Vindingrijk. Wat een aanwinst voor onze kringloopwinkel dat hij zich nu kan focussen op het maken van content. Denk aan het ontwerpen van aantrekkelijke advertenties voor de winkel en het fotograferen van het wisselende assortiment. Ook krijgt Vindingrijk straks een gloednieuwe website. Arno gaat hierin een belangrijke rol spelen.

Autisme
Arno volgde een grafische MBO opleiding en studeerde daarna een media opleiding op het HBO. Op zijn 28ste werd hij pas gediagnostiseerd met autisme. Er viel toen veel op zijn plek. Door zijn autisme lukte het hem niet om in deze branche te werken.

Via Weener XL kreeg hij in 2017 een Indicatie Beschut werk. Hij werkte een tijdje bij de post en sorteerde later de goederen die binnen kwamen bij Vindingrijk. Deze banen waren grotendeels ingericht op zijn kwetsbaarheid, maar aangesproken op zijn talent werd hij niet. Toen de unitmanager hem beter leerde kennen en zag waar hij zich in zijn privétijd allemaal mee bezig hield: fotograferen, grafisch ontwerpen en het beheren van websites, creëerde hij een nieuwe functie voor Arno. Nu zit hij de ochtenden op kantoor en ontwerpt grafisch de mooiste dingen.

In een ideale wereld word je met een bepaalde kwetsbaarheid of afstand tot de arbeidsmarkt óók (of vooral) ingezet op je talenten. Dat alleen een werkplek faciliteren rondom de kwetsbaarheid een gemiste kans is voor een werkgever bewijst Arno wel. Dat is ook een missie die we met WXL uitdragen: focus op het talent, niet alleen op de kwetsbaarheid!

Meer weten over Arno of zijn portfolio bekijken: www.arnolucas.nl