Eerste paal geslagen voor nieuwbouw Weener XL

Op donderdag 10 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Weener XL. Deze officiële handeling werd in klein comité verricht door wethouder Huib van Olden, Sjoerd van het Erve (directeur Weener XL), Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Bouw Zuid) en Jan Bonnemaijers (projectmanager bij HEVO). “Na een lange periode van voorbereidingen is dit met recht een mijlpaal waar we erg trots op zijn. We gaan bouwen aan de toekomst,” aldus Sjoerd van het Erve.

Realisatie vooropdracht

In oktober dit jaar heeft Dura Vermeer in combinatie met Van Delft Installatie de vooropdracht voor het heiwerk aangenomen. Direct daarna startte de aannemer met de voorbereidingen voor verschillende grondwerkzaamheden. Met het slaan van de eerste paal is officieel het startsein gegeven voor de eerste fase van de bouw.

Op het oude Michelinterrein aan de Oude Vlijmenseweg wordt ruim 16.000 vierkante meter aan bebouwing gerealiseerd waarvan 9.000 vierkante meter voor het bedrijf en 7.000 vierkante meter kantoren. “We zijn ontzettend trots om als bouwcombinatie bij te dragen aan de realisatie van dit duurzame en circulaire gebouw in onze eigen stad ’s-Hertogenbosch”, aldus Martin Beukeboom.

Het nieuwe pand wordt duurzaam, energieneutraal en aardgasvrij. Het wordt een moderne en gastvrije omgeving voor de ruim 17.000 inwoners die Weener XL jaarlijks ontvangt. Wethouder Huib van Olden: “Nieuwbouw voor Weener XL is hard nodig. Met dit nieuwe gebouw kunnen we onze bezoekers ontvangen in een fijne omgeving. Het gebouw biedt alles wat nodig is: rust, ruimte, privacy en veiligheid. Kortom, een omgeving die ook uitdaagt om er zelf de schouders onder te zetten en waarmee we klaar zijn voor de toekomst.”

Naar verwachting vindt de definitieve oplevering in februari / maart 2022 plaats. Het project op de voet volgen? Download de Dura Vermeer Bouw App via de QR-code: