Consulenten InkomenWord Consulent Inkomen bij WXL!

Twee ‘mogelijk-makers’ vertellen je waarom

“De ene dag sta je bij iemand in zijn huiskamer. De andere dag heb je spoedoverleg met ketenpartners. Dit alles om ervoor te zorgen dat iemand zo snel mogelijk adequaat geholpen wordt. Geen dag is hetzelfde. Je hebt veel kennis nodig van de wet in zijn geheel en van de Participatiewet in het bijzonder. Ook is het belangrijk dat je sociale kaart goed is. De diversiteit van de functie, gecombineerd met het detaillistische werk, maken het werk uitdagend.”

We spreken Corinne en Diana, twee Consulenten Inkomen die enthousiast zijn over hun werk. “Het is ook een constant meebewegen en grenzen stellen. Aan de ene kant vervul je belangrijk maatschappelijk werk. Aan de andere kant is het echt een juridische functie en moet elke stap die je zet rechtmatig in orde zijn. Hierop wordt non-stop getoetst. En wij vinden het heel belangrijk dat het vangnet, namelijk de bijstand er is, maar wel voor diegene die daar recht op hebben. Dit maakt de functie niet voor iedereen weggelegd. Je moet goed kunnen omgaan met druk en je kennis van de (Participatie)wet moet uitstekend zijn, zodat de uitkering rechtmatig verstrekt kan worden.”

Hoe is Weener XL als werkgever?
 “WXL is een ambitieuze organisatie. Collega’s verstaan hun vak en de lat ligt hoog wat betreft kwaliteit. We voelen ons onderdeel van de gemeente ’s-Hertogenbosch, maar Sociale Zaken is toch ook wel een beetje een vreemde eend in de bijt. We zitten ook als sector in een eigen gebouw. Hier in ’s-Hertogenbosch zit beleid en uitvoering onder één dak en dat is uniek voor een gemeente. Dit maakt WXL ook een hele fijne organisatie om voor te mogen werken; je ziet direct waarvoor je het doet. Ons team is groot en telt 25 Consulenten Inkomen. De lijnen met onze coördinator en leidinggevende zijn kort. Het contact is prettig en ze zijn er voor je als dat nodig is.”

Mogelijk-maker

“De functie waarvoor we collega’s zoeken heet Consulent Inkomen, maar eigenlijk zegt die functienaam niet zo veel. Je zou ook kunnen zeggen dat een Consulent Inkomen kansen creëert of dingen mogelijk maakt. We zijn de hele dag aan het regelen. ‘Inkomensregelaar’, of ‘Mogelijk-maker’, zou misschien beter volstaan. Want dat is wat we doen. We kijken naar de mogelijkheden om iemand zo goed mogelijk te helpen.

Wil jij ons team versterken?