"Indicatoren belangrijker dan de norm"

Welvaarts investeert in hulpmonteur Jamie


Een mooi loopbaanverhaal wat we u niet willen onthouden. Jamie werkt als hulpmonteur bij Welvaarts, een familiebedrijf gespecialiseerd in elektrotechniek, domotica en beveiliging. Hij kreeg dit jaar zelfs een vast contract. Jamie kwam in het vizier van manager Ad Lexmond tijdens een project voor praktijkschoolleerlingen en kwetsbare jongeren. Ondanks dat Jamie niet kon voldoen aan de opleidingsnorm die ze hanteren, zagen ze zijn motivatie, kwaliteiten en loyaliteit. Ad: “Soms moet je extra investeren om ook iets extra’s te krijgen.”

Ad: “We zagen dat Jamie écht wilde, maar niet meer kon geven dan hij deed. Wij werken altijd met mbo niveau 2, maar dit bleek voor hem onhaalbaar. Toch gaven we hem een kans. Ik vind het belangrijk hoe iemand uit zijn ogen kijkt, of iemand op tijd komt, hoe het verzuim is en hoe iemand praat over het werk. En dat zat bij Jamie meer dan goed. Elke dag heeft hij een glimlach op zijn gezicht van oor tot oor. Hij is loyaal en werkt hard. Dit woog bij ons uiteindelijk zwaarder dan het kunnen voldoen aan de norm.”

Verwachtingen bijstellen
Ad vervolgt: “Jamie heeft een Welvaartshart en past goed bij ons familiebedrijf. Voorlopig is hij een goede rechterhand voor een monteur. Dat was voor ons ook even wennen. Jamie is tevreden met repeterende werkzaamheden. Je gaat ervan uit dat iemand meer wil, maar je moet kijken naar iemands leercurve. Als hij straks ouder is en meer ervaren zullen we kijken wat hem dan past. We kijken in dit geval naar wat iemand kan, daar creëren we een passende functie omheen.”

Maatwerkoplossing
Sophie, jobcoach bij Weener XL: “Ik vind dat Welvaarts zich als werkgever positief heeft onderscheiden. Ze waren bereid om de criteria om in dienst te kunnen komen bij te stellen. Samen zijn we op zoek gegaan naar maatwerkoplossingen. Dit vonden we onder andere in een aangepast scholingstraject.”

Coachen vijf hoog op een stijger
Ad vervolgt: “Door het traject dat Weener XL bood, in combinatie met loonkostensubsidie, konden we Jamie ook deze kans bieden en extra in hem investeren. En dan nog steeds moet iemand het zelf doen. We hebben Jamie deze kans gegeven, maar hij heeft het zelf meer dan waargemaakt. De jobcoach Sophie heeft ook veel voor hem betekent. Soms stond ze vijf hoog mee op de steiger. Ja dat was maatwerk.”

 

                                                      

Tot slot bezoeken we Jamie op locatie. Postbedrijf Sandd bouwt een nieuw distributiecentrum en Welvaarts legt alle elektrotechniek aan.

Jamie: “Ik ben op dit moment alle kabels aan het trekken, dit gebeurt aan de hand van een tekening. Ja, ik heb het altijd naar mijn zin. Gezellige collega’s en meestal werken we lekker overdekt.”            

Monteur Hein: “Jamie en ik zijn inmiddels helemaal op elkaar ingewerkt. In het begin was dat wel even wennen. Inmiddels is hij mijn ideale rechterhand. Ik probeer hem steeds een beetje uit te dagen als ik denk dat hij meer kan.”