Weener XL koploper met gouden bedrijfskantine

De bedrijfskantine van Weener XL heeft het predicaat goud gehaald. Hiermee voldoet de kantine aan de richtlijnen van het Voedingscentrum voor een gezonde kantine. Weener XL is het eerste SW-bedrijf dat het niveau goud heeft gehaald. Een trotse werkleider en leidinggevende vertellen wat dit betekent voor de dagelijkse gang van zaken in de kantine. Iets met een scan, verbeteren van je uitstraling en een weegschaal. We hebben het hier over de kantine toch?

Kantinescan

Ongeveer twee jaar geleden maakte het Voedingscentrum de eerste kantinescan bij Weener XL. Deze scan laat zien hoe gezond het aanbod en de uitstraling van de kantine is. “We zijn toen direct voor zilver gegaan”, vertelt Adri trots. Adri van der Werff en Natascha de Meij hebben samen de dagelijkse leiding in de kantine. “Voor het predicaat zilver moet 60% van het aanbod gezond zijn. Nu is 80% van ons aanbod gezond en daarom hebben we nu goud gehaald.”

Kantine goud

De uitstraling van een gezonde kantine

Naast het aanbod van gezonde producten, moet ook de uitstraling van de kantine voldoen aan de richtlijnen. Werkleider Wino van Kasteren vertelt wat er allemaal bij komt kijken. “Klanten moeten verleid worden om een gezonde keuze te maken. De prijzen van de ongezonde producten zijn wat omhoog gegaan. Gezonde producten liggen vooraan. Snoepgoed en ijs zijn uit het zicht verdwenen, evenals de frituurpannen. De Coca-Cola stickers hebben we vervangen door stickers van flessen water. Ook moet de fruitmand altijd vol zitten. We bieden minder vlees aan en meer groente. De saucijzenbroodjes zijn zelfs helemaal uit het assortiment verdwenen. Als iemand toch een reep of een worstenbroodje wil, dan kan dat. Het ligt alleen niet meer voor het grijpen. Dit was een paar jaar geleden wel anders. Toen was het mogelijk om zoveel snacks te bestellen als je wilde. Er werd zelfs nog friet gebakken.”

Afwegen van de ingrediënten

Ook de bereiding van de producten komt erg nauw. Adri vertelt: “Er mag niet teveel salade op een broodje zitten, want dan is het broodje niet meer gezond. Ook de ingrediënten in de soep moeten precies kloppen. We moeten de recepten dus heel precies opvolgen en alle ingrediënten eerst afwegen. Dit vereist een continue begeleiding van het personeel. Aan het eind van de dag ben ik dan altijd erg trots als alles goed is gegaan.”

Het merendeel van het kantinepersoneel heeft een dienstverband vanuit de Wet Sociale Werkvoorziening of vanuit de Participatiewet. Ook is er een aantal werkervaringsplaatsen. Wino vertelt: “Alle credits voor Adri en Natascha. Zij zien er elke dag op toe dat het allemaal goed blijft gaan. We willen het predicaat goud natuurlijk blijven behouden.”

De juiste mindset

Door het aanbieden van gezonde producten hoopt Weener XL dat het personeel anders gaat denken over voeding. En dat zij gezonde voeding meer gaan waarderen. Gezonde producten leveren belangrijke voedingsstoffen en kunnen overgewicht, lichamelijke klachten en gezondheidsproblemen voorkomen. Een gunstig effect dus op je uitstraling én de weegschaal.