Alwin

Noodgedwongen door corona thuis

Alwin pakt na tien weken zijn werk weer op

Alwin is één van onze chauffeurs. In een busje brengt hij de interne post van de gemeente 's-Hertogenbosch rond. Dit doet hij drie dagen in de week van acht uur ’s ochtends tot vier uur in de middag. Hij kent veel mensen. Van het Stadskantoor, Weener XL, de Afvalstoffendienst, het Stadsarchief en het Stadhuis. En veel mensen kennen Alwin.

Alwin: "Ik maak graag een praatje met iedereen."

Hij krijgt zoals hij zelf zegt: ‘goeie zin’ van zijn werk.
"Ik kom lekker onder mensen en het werk geeft structuur."

De coronacrisis
Dan komt de coronacrisis. Alwin valt onder de zeer kwetsbare groep. Door zijn zeldzame stofwisselingsziekte is het heel erg belangrijk dat hij goed op zichzelf past. Dat hij afstand houdt van anderen en dat hij voorlopig niet gaat werken. Het coronavirus wordt iets beangstigends en werken is op dat moment niet mogelijk.

Thuis houdt hij zich vooral veel bezig met zijn dochtertje van vijf. Door haar kan hij zijn angst af en toe even vergeten. Hij maakt wandelingen en gaat fietsen voor de nodige beweging. "Maar tien weken duren lang hoor en je wereld wordt steeds kleiner."

Langzaamaan wordt de berichtgeving rondom de coronacrisis wat positiever en de angst bij Alwin verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. In overleg wordt besloten dat hij zijn werkzaamheden weer mag gaan oppakken. 

Alwin: “Op maandag 18 mei was weer mijn ‘eerste’ werkdag. Het voelt fijn om na zo’n lange tijd weer aan het werk te zijn."

"Alleen door alle nieuwe regels is het erg wennen en ziet mijn werkdag er toch net even anders uit. Mijn werkdag begint nu met het ontsmetten van mijn busje. Bij sommige bedrijven mag de chauffeur niet meer door de hoofdingang naar binnen. Ook zijn er andere looproutes en moet ik eerst mijn handen wassen voordat ik naar binnen mag."

"Maar ondanks alles voelt het allemaal toch weer erg vertrouwd hoor. Mijn busje, mijn collega’s en het gezellig kletsen met klanten!"

Fijn dat je er weer bent Alwin!