Martien is kok bij Carras

Martien in de keuken

En weer een succesverhaal ‘uitgevlogen’

Martien interviewden we een dikke vier jaar geleden. Hij werkte toen net bij Carras. Een leuke tapasbar in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch. Eigenaresse Stephanie zag potentie in de nog onervaren Martien. Hij kwam net van de Praktijkschool en wilde graag de horeca in om kok te worden. Wel had Martien nog wat handvatten nodig. Die hebben zijn werkgever hem samen met Weener XL gegeven.

Groeipotentieel
Martien startte met een BBL opleiding op niveau 1 en inmiddels zit hij op niveau 3 BBL zelfstandig werkend kok. Hij werkt 5 dagen per week en gaat 1 dag naar school. “Ja een druk programma, maar het bevalt me goed. Het werk is super leuk en het team voelt als een hechte club.” 

Een periode is Martien begeleid door een jobcoach van Weener XL. “Maar dat is nu niet meer nodig, binnenkort neem ik afscheid van haar. Ik heb de begeleiding niet meer nodig.”

Martien is een prachtig voorbeeld van een jongen die net wat extra handvatten nodig had in het begin. Zijn werkgever zette zich hiervoor in en dit werd mede tegemoet gekomen met een stukje loonkostensubsidie. Nu zijn deze handvatten niet meer nodig en is hij volledig regulier uitgestroomd.

We wensen deze kok alle succes! En als je eens van zijn kookkunsten wil genieten? www.carras.nl