Je kunt elke dag opnieuw beginnen

Henno

Het is zover! Henno is opnieuw klaar gestoomd voor de arbeidsmarkt en heeft zijn draai gevonden in een ander werkveld, namelijk in de beveiliging. Henno werkte jaren als schilder. Hij werd noodgedwongen fysiek minder arbeidsintensief werk te zoeken, toen hij twee hernia’s opliep en een hernia operatie onderging.

Beveiliging iets voor mij?
Henno kwam er bij toeval achter dat de beveiliging wel iets voor hem was. Henno: "Ik heb bij WXL in meerdere trajecten gezeten. Niet allemaal passend. Ook omdat ik eerst belangrijke dingen in mijn privé situatie op moest lossen. Dit is inmiddels gelukkig gelukt en zodoende sloeg het laatste traject enorm aan.” Werkervaringstraject Op het hoogtepunt van de coronacrisis werd Henno benaderd door zijn werkconsulent om in de vorm van een werkervaringstraject de beveiligers te ondersteunen, vooral bij het naleven van de RIVM richtlijnen. Dit deed hij met zoveel enthousiasme en gedrevenheid. En dat bleef niet onopgemerkt…

Corona-guard

"Ik vind het contact met de mensen erg leuk. Ja en soms krijg ik wel eens een lelijk gezicht. Maar dat kan ik wel hebben.” Lachend: “Ik heb ook geleerd om soms tot 10 te tellen."
 
"Ja moest in het begin ook wel mijn draai vinden hoor. Niet iedereen wilde naar me luisteren. Ja wat doe je dan? Maar nu de mensen me beter kennen, wordt er wel geluisterd. Heb daar ook veel tips voor gekregen van de andere beveiligers. En ja als het echt moet dan maak ik een melding en pakt de beveiliging het verder op."
 
"Ik ben onlangs benaderd om in dienst te komen en een opleidingstraject te volgen tot beveiliger. Ik zie dat helemaal zitten. Ben er klaar voor!"

WXL is een warm bad
"Dat het zo goed gaat, komt ook doordat ik in een warm bad terecht ben gekomen bij WXL. De receptie en de beveiliging vallen echt onder een heel leuk team. Hebben schik met elkaar.”

 “Toen ik mijn werkervaringstraject mocht inruilen voor een betaalde baan belde ook de unitmanager om mij te feliciteren. Ja dat vind ik bijzonder."

Henno’s advies voor klanten? “Soms gaan in het leven deurtjes dicht door jouw toedoen of door omstandigheden. Maar weet dat het nooit te laat is om opnieuw te beginnen. Als jij je inzet gaan er altijd weer ergens anders deurtjes open.”

Veel succes Henno met je opleiding!