Kenny werkt bij Truckwash Nieuwkuijk

Vlakbij de A59, vind je Truckwash Nieuwkuijk. Hier werkt de bijna 18-jarige Kenny. Na het praktijkonderwijs kon hij aan de slag bij deze specialist in het wassen van bedrijfswagens. Dit ging helaas niet goed. Kenny moest stoppen. De afstand tot de arbeidsmarkt was te groot. Begeleiding vanuit Weener XL gaf Kenny handvatten. Handvatten waarmee hij opnieuw zijn oud-werkgever benaderde. Eigenaar Eric gaf hem, na goed beraad met zijn team, een nieuwe kans.

De gunfactor
Eigenaar Eric heeft een zwakke plek voor de ietwat baldadige Kenny. “Samen met het team hebben we besproken of Kenny terug kon komen. We besloten om hem die kans te geven.” Zijn vrouw Jolanda, die een broodjeszaak ‘Onsbroike’ in hetzelfde pand runt, beaamt: “Ja, zo’n jongen wil je gewoon een tweede kans geven. Dat verdient hij ook.”

Met indicatie op de arbeidsmarkt
Jobcoach Bianca: “Kenny is een mooi voorbeeld van een jongere die een Indicatie Nieuw Beschut nodig heeft en hiermee toch bij een reguliere werkgever aan de slag kan. Mits de juiste begeleiding. Hij bewijst dat je met zo’n indicatie niet per se aangewezen bent op een sociale werkplaats.”

Passie voor vrachtwagens
Eric vult aan: “Als je zo’n jongen ergens op een inpakafdeling neerzet loopt hij tegen de muur omhoog. Hier heeft hij het naar zijn zin. Hij heeft veel passie voor vrachtwagens. Zijn vader, stiefvader en opa zijn vrachtwagenchauffeur. De vrachtwagen is hem met de paplepel ingegoten.”   

                         

 

 


Kenny: “Dit is voor mij de leukste manier om mijn geld te verdienen. Ik vind het gezellig met collega’s. Ik was het liefst DAF’s, dat vind ik de mooiste wagens.”   

 

 

Jobcoaching
Bianca: “Één keer per week, soms zelfs twee keer bezoek ik Kenny op de werkplek. Hij ontwikkelt zich. Eerst mocht hij alleen bepaalde onderdelen van de bedrijfswagens wassen. Nu mag hij, net als de anderen, de complete wagen wassen. Je ziet zijn trots en eigenwaarde groeien.”

Voldoening
Eric: “Het vraagt om veel geduld en herhaling om een jongen als Kenny in dienst te nemen. Hij heeft gewoon veel sturing en structuur nodig. Maar je krijgt er een hele leuke jongen voor terug. Een jongen die naar zijn vermogen ontzettend hard werkt. En wij vinden dat iedereen een kans verdient.”

 

Weener XL biedt diverse mogelijkheden voor werkgevers, zoals een proefplaatsing, loonkostensubsidie, de no-riskpolis en premiekorting. Meer weten?