Hoe is het nu met? Dit keer met Mike en Leonie!

De afgelopen jaren interviewden we veel oud-klanten en collega’s van Weener XL. In deze rubriek blikken we kort terug met hen. Hoe is het nu met ze en hebben ze nog een advies voor ons?

Natuurlijk kennen jullie Mike nog. Een bekend gezicht bij Weener XL en daarbuiten. Hij bemande enkele jaren onze receptie en zet zich in voor onze personeelsvereniging. Met zijn altijd vrolijke en dienstverlenende karakter maakte hij de stap naar handhaving bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Hij had de droom om buitengewoon opsporingsambtenaar BOA te worden. Maar zijn droom moest hij bijstellen.

Handhaver Mike

Mike: "Het was mijn droom om BOA worden. Dat leek me geweldig. Het werk lag me ook wel, maar de theorie was te moeilijk. Nu werk ik als toezichthouder. Deze functie past goed bij me. Ik spoor onder andere gestolen fietsen op, maar eigenlijk ben ik overal inzetbaar en spring ik bij waar nodig.”

“Om mijn dromen na te jagen moet ik soms een ander pad bewandelen omdat ik zo lastig leer, maar ik kom er wel!”

leonie

En dan hebben we Leonie, de altijd vrolijke dame van het bedrijfsrestaurant. Leonie is doof en communiceert met gebarentaal. Bij WXL werken meerdere dove/ slechthorende collega’s. Hier kan Leonie goed mee communiceren. Maar met andere horende collega’s is het soms lastig. Een andere collega speelt dan ook vaak voor tolk. Haar leidinggevende beheert bepaalde basisgebaren en haar directe collega’s ook. Ze volgden hiervoor een gebarentaalcursus. De mobiel en pen bieden verder uitkomst.

Leonie: “Ik heb het nog steeds goed naar mijn zin op het werk. Collega’s zijn leuk. We lachen veel, zijn vrolijk. Soms heb ik wel moeite met de communicatie. Ik zou het fijn vinden als er meer collega’s gebarentaal kunnen.”

Leonie wordt ook steeds vaker ingezet tijdens evenementen. Zo hielp ze laatst bij de borrel na afloop van een lezing. Ze bediende samen met een collega de bar. “Dat vind ik echt heel leuk. Ik werk graag tijdens bijzondere dingen en vindt het leuk om naar iedereen te kijken.”

Welk gebaar zou jij willen leren om te communiceren met Leonie?

En als je Mike tegenkomt, zwaai vooral, een universeel gebaar ;)