Hoe is dat nu, stagelopen bij Weener XL?

Onze stagiairs vormen mede onze toekomst. Vanuit verschillende invalshoeken bieden wij gedurende het jaar stagiairs een leer/werkplek. Denk aan politiek bestuurlijke studies of Social Work en Personeel & Arbeid. De twee ambitieuze young professionals Maud en Ly-zjane beschrijven hoe zij hun stage ervaren.


"Een hele open en sociale organisatie"

Maud

Maud: “Grappig, op school lachten sommige medestudenten: ‘Je gaat toch niet bij Weener XL stagelopen?’ Er zijn toch nog vooroordelen over WXL. Ik ben zelf een Bossche en hoor soms hoe inwoners over WXL of mensen uit de Participatiewet denken. Maar het is allemaal onwetendheid.”

“Uiteindelijk zijn veel van mijn medestudenten veranderd van stage, omdat ze het niet naar hun zin hadden. En zit ik nog steeds vrolijk bij Weener XL!”

“Ik vind WXL een hele open en sociale organisatie. Iedereen ziet je ook echt als gelijke. Hierdoor kun je jezelf goed ontwikkelen.”

“Ik heb een zorgachtergrond en bij WXL valt deze achtergrond samen met het personeelsvak. De ideale combinatie!”


Maud (22) studeert HRM; Human Resource Management (te vergelijken met Personeel & Arbeid). Ze loopt mee met collega’s, maar is hier voornamelijk voor haar onderzoek. Met haar adviesrapport wil ze de functie van werkconsulent beter behapbaar maken. Dit omdat de functie onder andere door wetswijzigingen aan verandering onderhevig is.


"Ja, ik zie mezelf hier later zeker werken!"

Ly-zjane

Ly-zjane: “Ja, ik zie mezelf hier later zeker werken! Het is een leuke organisatie, iedereen is bereid om je te helpen en alles is hier goed geregeld. Er worden bijvoorbeeld volop trainingen en cursussen aangeboden waarmee je jouw vakmanschap kunt verbeteren.”

“Ik heb een klik met de jongeren die ik tegenkom bij WXL. Deze doelgroep spreekt me het meest aan. Misschien omdat ik zelf nog jong ben?”

Ly-zjane (21) en volgt net als Maud de opleiding HRM. Voor haar afstudeerstage onderzoekt ze jongeren in de Poort; dat zijn mensen tot 27 jaar die bij WXL een beroep doen op een bijstandsuitkering.

“Ik doe onderzoek naar jongeren met een dubbele diagnose. Hoe kunnen we met de dienstverlening van WXL nog beter op deze jongeren aansluiten? Soms is bij deze jongeren arbeidsmatige dagbesteding het hoogst haalbare, maar we streven naar toeleiding naar werk. Hoe kunnen we dit gat dichten?”

 

Lijkt het jou ook interessant om stage te lopen bij Weener XL. Laat het ons weten!