"Helemaal op mijn plek dankzij deze kans"

HAS Hogeschool werkt samen met Weener XL

De ambitieuze directiesecretaresse Sylvana en behulpzame conciërge Danny zitten op hun plek bij HAS Hogeschool. Sylvana belandde door onvoorziene omstandigheden in de bijstand. Danny liep vast in zijn baan in de schoonmaak. Nu hebben beiden een uitdagende baan met ruimte voor groei. 

 

              

Sylvana werkt inmiddels een jaar voor de hogeschool als directiesecretaresse. "Maar", zegt ze bescheiden, "Ik ondersteun nu nog vooral een andere directiesecretaresse. Van haar leer ik de kneepjes van het vak. Ik ben wel opgeleid in deze richting, maar heb nog weinig praktijkervaring."

"Werk is altijd heel belangrijk voor mij geweest. Toen dat door onvoorziene omstandigheden ineens wegviel, leek alles als een kaartenhuis in elkaar te vallen. Het was wel even slikken toen ik bij Weener XL terechtkwam. Toch maakte ik er het beste van. Het deed me ook goed. Ik had fijne gesprekken met mijn werkconsulent. En nu zit ik hier bij HAS helemaal op mijn plek."                                                                      

 

 

    

Danny werkt als conciërge en regelt van alles bij de HAS. Van het vervangen van een lamp tot het rondbrengen van de post. Ook zorgt hij ervoor dat de leaseauto’s en fietsen gereed zijn voor gebruik. “Ik ondersteun ook bij evenementen. Ik zorg dat de apparatuur goed werkt. Dat vind ik het leukst.”    

Danny startte bij Weener XL in de schoonmaak, maar zat op een gegeven moment niet meer op zijn plek. “Het belangrijkst is dat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Dat had ik niet meer. Hier bij de HAS heb ik het plezier in mijn werk terug gevonden. Ik vind het werk uitdagend en lig goed in de groep. Frans, mijn collega, leert mij alles. Lachend: “Ik was niet handig, maar ben dat inmiddels wel.”  

                      

 

Werkconsulent Dennis: “HAS is een mooie werkgever. Sylvana werd niet per se gekozen vanwege haar werkervaring. Sylvana werd gekozen omdat ze haar goed bij de organisatie vinden passen. Ze zien haar doorzettingsvermogen en groeimogelijkheden. Danny werkte eerst gedetacheerd. Ze waren zo tevreden over hem, dat ze hem in dienst namen via een begeleid werken traject. Op deze manier heeft Danny meer mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen.