Gastheer van het stadhuis

Patrick is bode op het stadhuis

Patrick werkt als bode in het prachtige stadhuis van 's-Hertogenbosch. Vroeger werkte Patrick in de bouw. Maar door lichamelijke klachten kon hij dat werk niet meer doen. Hij kwam bij Weener XL terecht en werkte enkele jaren als facilitair medewerker. Toen zag hij de vacature voor bode voorbijkomen en wist: deze baan is perfect! 

Patrick vertelt: “Een bode is gastheer op het stadhuis. Hier zijn de werkkamers van de burgemeester, de gemeentesecretaris en de wethouders. Zij krijgen veel bezoek. Wij ontvangen de gasten en wijzen hen de juiste weg.”

"Het is niet alleen de ondersteuning van het bestuur. We assisteren bijvoorbeeld ook bij huwelijken en geven informatie aan toeristen. Het werk is heel afwisselend werk en dat vind ik juist zo leuk aan mijn baan."

“Ik voel me als een vis in het water hier. Ik vind mijn werkplek prachtig. Dit oude gebouw, zo knap gebouwd. Daar kan ik echt van genieten.”

"Op mijn eerste werkdag kreeg ik een warm welkom van de burgemeester. Zo fijn, ik voelde me meteen thuis.”

"Vroeger dacht ik: op mijn dertigste wil ik een leidinggevende functie. Dat is anders gelopen. Het werk wat ik nu doe is niet leidinggevend, maar wel belangrijk. Dus het voelt voor mij toch dat ik mijn doel bereikt heb. Ik wil dit werk dan ook heel lang blijven doen.”