Een young professional met een missie

Jooske begeleidt werkervaringsplaatsen

Als je zo een tijdje met Jooske (23) praat, krijg je al snel in de gaten dat dit een dame is die haar mannetje staat. Ze weet wie ze is, wat ze wil en hoe ze dit gaat doen. Ze werkt sinds enkele maanden bij WXL. “Mijn functie; het begeleiden van werkervaringsplaatsen, is een schot in de roos!”

Jooske lachend: “Ja je zou kunnen stellen dat dit mijn eerste echte grote-mensen-baan is. Ik heb eerder gewerkt in een commerciële omgeving. Als snel bleek deze richting niet bij mij te passen. Ik ben heel sfeergevoelig en vindt het belangrijk dat vooral het belang van de mensen waarmee ik werk voorop staat. En dat is bij Weener XL. Bovendien heerst hier een heel prettig werkklimaat. Collega’s zijn erg bereid om te helpen. Ook als ik de zoveelste vraag stel.”

“Bij WXL is veel ruimte voor eigen invulling en creativiteit. Als jij een idee hebt of denkt dat iets beter kan, kaart je het aan en mag je ermee aan de slag.”

“Ik heb HRM gestudeerd aan de Hogeschool, maar twijfelde ook over de studie docent Aardrijkskunde. Omdat ik erg geïnteresseerd ben in andere culturen en diversiteit. In mijn werk combineer ik beiden. Veel klanten die wij begeleiden komen niet uit Nederland. Ze moeten helemaal opnieuw beginnen en hun weg vinden in de maatschappij en het werkende leven.”

 “Ik vind het fijn in mijn werk iets te kunnen betekenen voor anderen. Zo’n zes maanden begeleid ik nu samen met andere collega’s de werkervaringsplaatsen en dat bevalt heel goed.”

Hoe werkt een werkervaringsplaats?

“Zie een werkervaringsplaats als een ontwikkelband waarop de kandidaat wordt uitgerold en zo de juiste handreikingen krijgt om duurzaam uit te stromen.”

“Werkzoekenden proeven in een werkervaringsplaats van de werkzaamheden. Ondertussen wordt nauwlettend gekeken hoe dit loopt en wat iemand nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Hiervoor werken we intensief samen met de andere teams. Zo leren we het meest van elkaar en kunnen we onze klanten zo goed mogelijk duurzaam laten uitstromen naar betaald werk of de volgende stap.”

“Bij de afdeling van Groen plaatsen we ook mensen. Hier ben ik een jonge vrouw in een mannencultuur en dat bevalt goed. Ik gooi graag de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok. Ik vind het leuk om door het stoere voorkomen van sommige kandidaten heen te kijken en zo ruimte te maken voor de échte gesprekken. Bij Groen staat ontwikkeling hoog in het vaandel. De mensen zijn zo betrokken en gepassioneerd om kandidaten vooruit te helpen.”

Omgedraaide Maslow

 “Een andere cultuur vraagt soms om een andere aanpak. Een jobcoach leerde mij dat de Pyramide van Maslow soms precies andersom werkt bij mensen met een niet Nederlandse achtergrond die nog niet zo lang hier zijn. Ze kunnen het lastig vinden om bijvoorbeeld bij de afdeling Groen aan de slag te gaan in een werkervaringsplaats. Het is een status ding.”

“Ook begeleid ik mensen die in detentie hebben gezeten. Deze groep vind ik misschien wel het interessantst om mee te werken. Ze worden vaak niet begrepen door de samenleving. Lopen tegen een hele hoop muren op en dichte duren. Hen juist kunnen helpen. Met oprechtheid, vertrouwen geven dat ze iets kunnen. Als je iemand dan vooruit kunt helpen, is dat fantastisch!”


We wensen Jooske veel succes in haar werk.
Samen zorgen we ervoor dat werkzoekenden duurzaam uitstromen.
Daar doen we het voor!