Duurzaam omgaan met mens en materiaal

SNEW Circular Telecom & IT, een duurzame aanbieder van telecom- en IT-producten, en Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch slaan de handen ineen om stappen te maken naar een duurzamere samenleving.

Medewerker Snew legt werkzaamheden uit
Snew

SNEW is een voorloper op het gebied van circulaire economie voor telecom- en IT-producten. Het bedrijf geeft deze producten een tweede en derde leven. Bij SNEW werkt nu al een aantal mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, die afkomstig zijn van Weener XL. Zij werken met afgeschreven IT- en telecommaterialen van andere bedrijven en instellingen en maken deze weer gereed voor verkoop. Snew gaat deze materialen van de gemeente ’s-Hertogenbosch afnemen. En het bedrijf gaat met deze overeenkomst nog meer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek aanbieden en waar nodig ook een leertraject.

Wethouder Huib van Olden: “Door onze afgeschreven apparatuur te hergebruiken produceren we minder afval. Bij Snew hebben ze ervaring om deze producten opnieuw in te zetten. Daarnaast biedt Snew mensen uit onze samenleving kansen om stappen te maken op de arbeidsmarkt. Het duurzame mes snijdt zo aan twee kanten. “

Eric Danse, chief operating officer bij SNEW: “ Wij geloven sterk in een circulaire economie. Dat we zo weinig mogelijk verspillen. Zowel in talent van mensen als in materiaal. “ Deze samenwerking is voor ons bedrijf een logische nieuwe stap. We kunnen doen waar we goed in zijn én geven mensen een passende werkplek.

Vanmorgen werden er handtekeningen gezet onder de overeenkomst om de komende jaren meer met elkaar op te trekken. Bij de ondertekening waren medewerkers van SNEW, de gemeente ’s-Hertogenbosch en wethouder Huib van Olden aanwezig.

Actief met duurzame initiatieven

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Met een programma wordt hier de komende jaren veel aandacht aan gegeven. Weener XL is ook actief bezig met dit thema. De nieuwe huisvesting, naar verwachting gereed in 2022, wordt een energieneutraal gebouw. SNEW Circular Telecom & IT, is een sociale onderneming gespecialiseerd in hergebruikgeschikt maken van telecom- en IT-producten met hoofdvestiging in Boxtel (Noord-Brabant).