DUO Koeriers kiest voor WXL

Yassin is een ervaren ondernemer. Sinds 16 jaar runt hij zijn koeriersbedrijf DUO Koeriers. Zijn bedrijfspand deelt hij met bevriende ondernemers die al eerder samenwerkten met Weener XL. Getipt door hen bij zijn zoektocht naar nieuw personeel ontstond het eerste contact. Inmiddels zijn we ruim twee jaar verder.

Yassin: “Op dit moment werkt er een koerier door WXL bemiddeld. Zijn proefperiode van 3 maanden sluiten we met succes af. Hij krijgt een contract.”

“Recentelijke nam een andere koerier, ook bemiddeld door WXL, ontslag. Hij kon bij een andere werkgever een betere functie vinden. Dus die heeft zijn weg naar de arbeidsmarkt helemaal teruggevonden.”

Doorgaan of stoppen?
“De samenwerking met WXL gaat goed. Wel is het altijd spannend. Ik heb al meerdere keren gehad dat we met een kandidaat een proefplaatsing aangingen en het toch niet werkte. Het koerierswerk vraagt om een zekere stressbestendigheid. Je moet goed kunnen werken onder tijdsdruk en je komt er vaak pas achter of iemand dit kan door het ook daadwerkelijk te proberen.”

“Toen op een gegeven moment een paar proefplaatsingen niet goed liepen, dacht ik wel: moet ik hier mee doorgaan? Het kost namelijk energie en als dit uiteindelijk niets oplevert is dat zonde… Een tijdje later werd ik opnieuw benaderd met een potentiële kandidaat en besloot het weer een kans te geven… mét succes.”

Eerlijke kans
“Ik geef graag iedereen een kans. Ongeacht CV of achtergrond. Kijk rotte appels heb je overal tussen. Ik vind het veel belangrijker om te kijken naar hoe iemand nu in het leven staat.”

“Uit eigen ervaring weet ik hoe frustrerend het is als je geen kans krijgt, maar vooraf afgewezen wordt.” Yassin vertelt over een vervelende ervaring met een potentiële klant, waarbij het overduidelijk werd dat zijn Arabische naam het ‘probleem’ was. “Als ik dan hoor dat een sollicitant nergens een kans krijgt, wil ik hem dat wel geven.”

“Wat het fijne is aan samenwerken met WXL is dat je het (financiële) risico van ziekte grotendeels wegneemt met de No-Riskpolis. En ja soms hebben kandidaten wat meer begeleiding nodig, maar dat ervaar ik ook via de reguliere weg. Als iemand dan eenmaal ingewerkt is gaat het ook gewoon goed.” 

Salah werkt nu drie maanden voor DUO Koeriers.

Salah (28): “Ik ben blij dat ik voor Yassin mag werken. Het klikt. Ik vertrouw hem. En het werk bevalt goed. Daar ben ik echt blij om want met vorige werkgevers ging het niet altijd goed. Er werden dingen beloofd die niet werden waargemaakt en dan voel je je bedonderd. Salah heeft het werk zelf gevonden bij DUO Koeriers en toen zijn werkconsulent benaderd om te regelen dat hij daar aan de slag kon. Hij startte met een proefplaatsing en met een stukje LKS wordt het werktempo, dat lager ligt dan de norm opgevangen.

Moeilijk traject

“Eerlijk gezegd was mijn tijd in de re-integratie niet altijd fijn. Ik had het gevoel een bepaalde richting op geduwd te worden, maar vanwege medische redenen lukte dat niet.”

 “Maar,” geeft hij eerlijk toe “ik weet heel goed wat ik niet wil. Ik ben best koppig en daardoor was ik misschien ook niet altijd even gemakkelijk om te begeleiden.”

 “Ik ben opgelucht dat ik nu bij Yassin werk.. En ondanks deze moeilijke periode ben ik toch blij dat ik voet bij stuk heb gehouden. Want kijk me nu. Ik heb doorgezet. Nu heb ik werk wat ik aan kan en bij me past.”