Djani werkt met veel plezier in het Groen

Djani poseert op de ladder met een heggenschaar

Wie kan beter het werken in het groen promoten dan de medewerkers zelf? Dat dacht werkconsulent Jeanette ook. Ze vroeg aan de enthousiaste 21-jarige Djani om iets over zijn werk te vertellen op zijn oude school. Daar hoefde Djani geen twee keer over na te denken.

Djani werkt met veel plezier op de afdeling BIP van Groen. BIP staat voor Bedrijven, Instellingen en Particulieren. Deze collega’s doen o.a. het algemeen tuinonderhoud voor deze segmenten.

Djani: “Voor leerlingen van het VSO, net zoals ik, moet een presentatie niet te lang zijn, dan haken ze af. Dus ik heb mijn presentatie kort en bondig gehouden. Echt met duidelijke plaatjes van het materieel wat we gebruiken, zoals een heggenschaar bijvoorbeeld. We hadden ook van alles meegenomen, zoals een helm, oordoppen en pionnen. Leerlingen mochten ook dingen uitproberen. Dat vonden ze wel leuk. Ik heb verteld waarom ik het werken in het Groen zo leuk vind. Want je werkt namelijk buiten, in de natuur en de gezonde buitenlucht."

“Het werk is ook heel handig voor als je later een huis koopt. Dan weet je hoe je de tuin moet onderhouden. Ook leer je veel over veiligheid. We werken bijvoorbeeld ook op rotondes waarbij de auto’s soms voorbij sjezen. Ik weet hoe ik daarmee om moet gaan.”

Omdat we het zo leuk vonden dat Djani deze presentatie heeft gehouden bezochten we hem even tijdens het werk. Op de vraag of hij deze presentatie nog een keer zou willen houden als daar vraag naar is, antwoordde hij: “Ja, hoor, dat maakt mij niet uit, doe ik zo!”