Dingen die je niet moet doen bij het solliciteren

Solliciteren is niet voor iedereen even gemakkelijk of vanzelfsprekend. De organisaties SAP, Centric en Acer organiseerden een sollicitatietraining voor werkzoekenden van Weener XL. Het bleek een succes. Én… het bleek ook nodig. Er gaan zaken mis tijdens sollicitatiegesprekken. Terwijl je maar één kans hebt om een onuitwisbare indruk achter te laten.

10 sollicitatie do’s en don’ts van HR experts
1.Social media: ben je ervan bewust dat je potentiële werkgever ook kijkt op je Facebook, Twitter en LinkedIn. Plaats bijvoorbeeld geen negatieve berichten over andere bedrijven online. Plaats ook geen aanstootgevendefoto’s (bloot, agressie et cetera).

2.Ben je ervan bewust dat hoe je binnen komt en weggaat bij een gesprek ook onderdeel is van de sollicitatie. Voorbeeld: ga niet bellen tijdens binnenkomst of verlaten van het pand.

3.Uiterlijke verzorging is belangrijk; je eerste indruk. Draag bijvoorbeeld geen kapotte spijkerbroek of zorg ervoor dat je niet verregend aankomt.

4.Verdiep je in het bedrijf waar je solliciteert. Pas je in de bedrijfscultuur? Bereid enkele vragen voor die je wilt stellen. Jij moet ook voor jezelf de afweging kunnen maken of je past bij het bedrijf… ook al wil je heel graag een (de) baan. Stel jezelf kritisch op. Dit wordt alleen maar gewaardeerd.

5.Noem voorbeelden van projecten/werkzaamheden die je goed afgingen in vorige functies en die van belang zijn voor de functie waarop je nu reageert. Verwijs in je brief naar voorbeelden, zodat je deze in het gesprek kunt toelichten.

6.Wanneer je jouw CV en motivatiebrief mailt, zet in de mailtekst dan ook je motivatie en niet alleen: zie bijlage. Een recruiter (dat is iemand die nieuwe medewerkers werft) leest anders minder snel je brief en CV.

7.Schrijf foutloos en kijk goed in de vacaturetekst of je de naam goed in je brief zet en de aanhef heer/mevrouw... goed schrijft. Laat eventueel je brief door iemand anders controleren op schrijffouten.

8.Benoem in je brief de reden van vertrek bij vorige werkgevers. Dan hoeft de potentiële werkgever niet te gissen of hier veel tijd aan te besteden. Ze willen dit namelijk graag weten.

9.Maak een CV niet langer dan 3 pagina’s. Benoem alleen de zaken die ook echt belangrijk zijn voor de functie waarop je reageert. Zet een link in je CV naar LinkedIn en Twitter (als je dit hebt).

10.Zet niet in de brief: ‘Ik hoop dat’ of ‘Ik denk dit’. Nee, je kunt het gewoon. Schrijf: ‘Ik kan…’

 

      
Gerda Slagter, Senior HR Business Partner bij SAP

“Samen met Loes van Haren HR manager bij Acer en Marijella van der Klugt Recruiter bij Centric (in samenwerking met Marianne Crooijmans) wilden we iets organiseren voor werkzoekenden van Weener XL. Iets waarmee we hen op weg helpen: het werd een intensieve sollicitatietraining. Vooraf namen we het CV en de motivatiebrief onder de loep. We gingen op zoek naar de social media kanalen die de kandidaat gebruikt: wat is daarop te zien? Ook bekeken we het LinkedIn profiel. We ontvingen de deelnemers bij Acer en aan de hand van een functieprofiel voerden we een sollicitatiegesprek.”


Tip Gerda Slagter: “Denk aan een stukje ‘Personal Branding’, verkoop jezelf. Vertel over je passies en overtuig de ander waarom jij geschikt bent voor de functie. Ook al ben je in het verleden teleurgesteld door het solliciteren, pep jezelf weer op en ga ervoor! En zorg ervoor dat je er netjes uitziet: beter ‘overdressed’, dan 'underdressed'."

ICT Arbeidsmarktakkoord
De organisaties zijn aangesloten bij het ICT Arbeidsmarktakkoord. In het verlengde daarvan is het idee voor een sollicitatietraining tot stand gekomen. Vanuit de gedachte: wat kunnen we individueel bijdragen aan sociaal ondernemen.

Een reactie van een deelnemer aan de sollicitatietraining
Werkzoekende Abu Bakker (28): “De sollicitatietraining was echt een eye-opener.
Ik ben na het MBO naar het HBO gegaan. Ik ben nu afgestudeerd, maar ik heb nog zo
weinig werkervaring. Dus ook maar heel weinig ervaring met solliciteren. Voor mij is
solliciteren uit mijn ‘comfort zone’ stappen. De sollicitatietraining en het oefenen met
experts gaf mij zelfvertrouwen. Ze vonden ook dat ik het goed deed.”

Aan welke tip hij het meest had?
“Ben jezelf. Vertel vanuit je hart. Vertel niet per se wat ze willen horen.”
Abu: “Ja, ik ga het volgende sollicitatiegesprek met veel meer zelfvertrouwen in!”