Broer en zus van de praktijkschool succesvol aan de slag in de zorg

Silvana en Kevin bij Vivent

Dit mooie verhaal willen we je niet onthouden. Want wat is het soms een ondergewaardeerde job: werken in de zorg. Kevin en Silvana werken beiden bij Vivent, maar allebei op een andere locatie. Kevin is gastheer voor acht dementerende ouderen. Silvana is zorgondersteuner voor dertig bewoners op een afdeling voor complexe neurologische aandoeningen.

Het is een aandoenlijk tafereel. Een vrolijke jongeman van 21 dartelend tussen de oudere bewoners, waarbij je ziet dat niet alles meer bij hen binnenkomt. En als we de 19-jarige Silvana op haar werkplek bezoeken, worden we ook hier geconfronteerd met de ernstige gezondheidssituaties waarin mensen soms verkeren.

Vrolijkheid en plezier
Kevin: “Ik breng graag vrolijkheid. Een lach op het gezicht, daar doe ik het voor. Weet je, de mensen zijn soms eenzaam. Dat vind ik jammer om te zien.” Silvana: “Ik wil de mensen even alles laten vergeten. Dat we plezier hebben. Even lekker naar buiten om te wandelen bijvoorbeeld.”

Jobcoach en loonkostensubsidie
Kevin en Silvana worden aangestuurd door de verpleegkundigen. ’s-Ochtends wordt de dag duidelijk doorgenomen en aan de hand van een takenlijst krijgt de dag structuur. Silvana en Kevin worden beiden gecoacht door een jobcoach van Weener XL die regelmatig de werkvloer bezoekt. Met een stukje loonkostensubsidie hebben beide kanjers een baan voor 32 uur per week weten te bemachtigen en is Kevin zelfs onlangs in vaste dienst gekomen. 

Kevin pakt boodschappen uit en Silvana wandelt met bewoner in rolstoel

Liefde voor het vak en engelengeduld
Er is veel behoefte aan goed personeel in de zorg en deze mensen zijn te vinden vanuit het praktijkonderwijs. Alleen moet soms een alternatieve route bewandeld worden, waarbij taken worden opgesplitst. Zo kunnen de specialisten hun specialistische werk verrichten. En medewerkers zoals Silvana en Kevin meer ondersteunend zijn aan het primaire proces. Wat Kevin en Silvana zo geschikt maakt is de liefde voor het vak en het hart voor de mensen. Beiden hebben engelengeduld en dit blijft niet onopgemerkt.

Verpleegster Mandy: “Je moet veel tijd investeren in een jongen als Kevin, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Hij heeft echt hart en toewijding voor het vak. Is zo ontzettend lief voor de mensen en wordt nooit ongeduldig. Verder werkt hij erg secuur.”

Jobcoach Bianca: “Silvana heeft echt haar eigen takenpakket, waarmee ze de verzorgenden ontlast en ondersteunt. Ook Silvana is zo lief voor de bewoners. En ze heeft oog voor de kleine leuke momenten met hen.” 

We wensen Kevin en Silvana nog heel veel werkplezier en succes in de zorg. We zijn trots op hoe zij hun belangrijke werk tot uitvoering brengen.

Zoekt u ook naar geschikt ondersteunend personeel in de zorg? Neem eens contact met ons op.