André herpakte zich en vond zijn draai in het groen

Onlangs bezochten we André. André portretteerden we ruim 2 jaar geleden. Hij deed mee aan het project Sportief Werkt. Een project waarbij arbeidsmatige dagbesteding gecombineerd wordt met sport en begeleiding naar een gezonde levensstijl. Het project voor André sloeg aan. Na 10 jaar uitkering stroomde hij uit naar een betaalde baan. Zijn leefritme draaide 180 °C. Maar soms doe je twee stappen voorwaarts en één terug. André werkte een tijd extern op een postafdeling en bleek daar toch niet op zijn plek. Hij viel uit. Kwam opnieuw in een traject van begeleiding, herpakte zich en mocht het bij de groen afdeling van Weener XL proberen. En nu heeft hij een vast contract.

De mannen van de Maaspoortclub
Het was even zoeken naar het juiste team, maar bij ‘de mannen van de Maaspoortclub’ zit hij op zijn plek. Het is dan ook een gezellige en opgeruimde bedoeling in de schafkeet bij het winkelcentrum aan het Goulmy en Baarplein in Den Bosch. Hier verzorgt een aantal medewerkers het beheer van de openbare ruimte. Denk aan schoffelen en snoeiwerkzaamheden etc.

Werken zorgt voor afleiding
André: “Yes, ik heb het naar mijn zin hier. Ik werk 5 uur per dag en misschien dat dit binnenkort meer wordt. Ik werk niet voor het geld, ik werk voor ritme en afleiding. Het zorgt ervoor dat ik minder tijd heb om me bezig te houden met dingen die niet goed voor me zijn.”

Hart op de tong
Voorman Edwin: “We hebben André zien groeien de afgelopen maanden. Hij hoort erbij in het team, daarnaast laten we hem ook lekker zelfstandig werken, dat vindt hij het prettigst. Hij doet zijn werk goed. Alleen hij heeft het hart op de tong en daarin moeten we hem soms terugfluiten. We werken immers in de openbare ruimte!”

Op de juiste plek
Je ziet, met de juiste begeleiding en in de juiste omgeving heeft André werk waar hij met plezier heengaat. We zijn trots op André. Hij werkt, woont op zichzelf en draait mee in de maatschappij. En we zijn trots op de collega’s uit zijn team. Een team waarin de filosofisch ingestelde André zichzelf kan zijn.”

André werkt in het groen