Geslaagde 1e editie Talent Event in Den Bosch

Na twee geslaagde edities in Oss organiseerde het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant op woensdag 4 maart voor de eerste keer het Talent Event in Den Bosch. Ruim 200 bezoekers kwam op het event in het Koning Willen I College af. Werkzoekenden werden op een informele manier door werkgevers uitgedaagd om mee te doen aan leuke challenges die gerelateerd zijn aan een vakgebied. Zo konden deelnemers ervaren hoe het is om iemand te fouilleren of in spelvorm met postkratten te schuiven. Sommige werkgevers namen een VR-bril mee naar het event, waardoor het net was alsof de bezoeker écht even kon rondkijken op de werkvloer.

Met het Talent Event wil het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant werkzoekenden kennis laten maken met verschillende kansberoepen. “We hopen natuurlijk dat hier uiteindelijk matches uitkomen”, aldus Charity, accountmanager van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant. Voor de 18 werkgevers die aanwezig waren is het event een uitgelezen kans om nieuw talent aan te trekken. Yoni van Teleperformance: “We zien hier een hele diverse groep werkzoekenden die je met je eigen marketing vaak niet bereikt. We hebben al een aantal mensen gesproken die qua profiel goed aansluiten bij hetgeen wat we zoeken.”

Tijdens workshops leerden de werkzoekenden onder andere hoe zij zich kunnen presenteren door middel van een video-cv, zich kunnen blijven ontwikkelen en welke outfit het best passend is bij een sollicitatiegesprek. De workshops werden drukbezocht en de reacties waren positief. Zo kwam Rutger naar het Talent Event om te kijken of hij omgeschoold kan worden. “Ik heb een aantal workshops gevolgd, waarin heel duidelijk naar voren komt wat de mogelijkheden zijn. Ik heb ook antwoord op mijn vraag gekregen, dus ik heb hier precies gevonden wat ik zocht!”

De kandidaten kregen de kans om hun horizon te verbreden en uit te zoeken waar hun kwaliteiten liggen. Daarnaast konden ze met de werkgevers in gesprek over passende vacatures en leerwerktrajecten. Marcel van Intrapost: “We hebben vandaag al vijf cv’s van talenten in onze map mogen doen. Ik denk dat er wel een aantal mensen bij zitten die we gaan uitnodigen om uiteindelijk bij ons te komen werken.” Werkgever Benny van Kemkens kreeg ter plekke zelfs al online sollicitaties binnen. “We hebben al een aantal leuke contacten gelegd vandaag”, vertelt hij. “Ik moet ook mijn complimenten uitspreken voor de organisatie vandaag. Alles is super netjes geregeld, dat is een grote plus!”

Het volgende Talent Event is in Boxtel. De datum is nog niet bekend. Hou de website van het WSP in de gaten voor meer informatie. 
https://wspnoordoostbrabant.nl/