Snew

SNEW Circular Telecom & IT, een duurzame aanbieder van telecom- en IT-producten, en Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch slaan de handen ineen om stappen te maken naar een duurzamere samenleving.

Lees meer...

Innoveren in het publieke gebied? Lab XL, het innovatieplatform van Weener XL laat zien dat dit kan. Als je een goed idee hebt en goede mensen, kun je met in verhouding weinig geld heel veel bereiken. Door ruimte te geven aan vernieuwende ideeën die medewerkers in hun hoofd hebben en deze ideeën op te pakken en er mee aan de slag te gaan, lukt het om echt stappen te maken.

Lees meer...

 

 

Deze kanjer Hendry (38) werkt al 22 jaar bij WXL. De laatste jaren in het Groen. Hij schoffelt, maait, harkt, prikt afval. Zijn favoriet is de motorische heggenschaar waarmee hij de overhangende beplanting snoeit. Door zijn dystonie, een progressieve spierziekte, heeft hij nu een spiksplinternieuwe ligfiets met elektrische aanvoering. Een stuk makkelijker en veiliger om naar zijn werk te fietsen. Als je hem voorbij ziet vliegen. Zwaai even!

Lees meer...

Layla werkt met veel toewijding en oog voor onze klanten als Consulent Diagnose. Dit is een team wat zich toespitst op nader onderzoek. Als iemand bij Weener XL een beroep doet op onze dienstverlening en er blijkt dat er sprake is van complexere problematiek, onderzoekt Diagnose wat er nodig is om iemand vooruit te helpen.

Lees meer...

Vanaf deze week gaan zo’n 40 medewerkers van Groen voortaan aan het werk met accugereedschap. Dit in plaats van het lang gebruikte benzinegereedschap. Op woensdag 10 juni kregen de medewerkers een instructie van de leverancier. In de loods bij Weener XL werd in kleine groepjes uitleg gegeven over het gebruik van de machines.

Lees meer...

 

 

De van origine uit Den Haag afkomstige Dirk is opgeleid tot hovenier. Omdat zwaar tillen niet meer ging, vanwege een heftig auto ongeluk, werkte hij jarenlang met veel plezier in de (object)beveiliging. Onder andere met een getrainde Mechelse herder. De liefde bracht hem naar 's-Hertogenbosch. Nu werkt hij als toezichthouder voor onze stad. En binnenkort als handhaver. Hij is blij met deze kans.

Lees meer...

Tijd voor Bossche bollen!

We vieren het geslaagde aanlegproject op de Paardskerhofweg voor de Bossche Investerings Maatschappij, beter bekend als de BIM.

Lees meer...


Chauffeur Danny

Danny heeft een heftig verleden. Hij verhuisde vier jaar geleden naar ’s-Hertogenbosch om opnieuw te starten. Een fout tijdens een kaakoperatie gooide roet in het eten. Hij werd vrijgesteld van de sollicitatieplicht en kreeg de tijd om te genezen. Nu heeft hij een baan bij Vindingrijk. Ondertussen droomt hij van zijn eigen ontruimingsbedrijf.

Lees meer...


Alwin

Alwin is één onze chauffeurs. In een busje brengt hij de interne post van de gemeente 's-Hertogenbosch rond. Dit doet hij drie dagen in de week van acht uur ’s ochtends tot vier uur in de middag. Hij kent veel mensen. Van het Stadskantoor, Weener XL, de Afvalstoffendienst, het Stadsarchief en het Stadhuis. En veel mensen kennen Alwin.

Lees meer...


Werkconsulente Jooske

Jooske lachend: “Ja je zou kunnen stellen dat dit mijn eerste echte grote-mensen-baan is. Ik heb eerder gewerkt in een commerciële omgeving. Als snel bleek deze richting niet bij mij te passen. Ik ben heel sfeergevoelig en vindt het belangrijk dat vooral het belang van de mensen waarmee ik werk voorop staat. En dat is bij Weener XL. Bovendien heerst hier een heel prettig werkklimaat. Collega’s zijn erg bereid om te helpen. Ook als ik de zoveelste vraag stel.”

Lees meer...