Medhi

Een beetje verstopt op het industrieterrein ligt het autopoetsbedrijf B&T Cleaning. Een begrip bij diverse autodealers in de buurt. Iedere dag worden hier tientallen nieuwe en gebruikte auto’s zo gewassen en gepoetst, dat ze meteen de showroom in kunnen. De medewerkers die hier werken hebben allemaal een andere achtergrond en voorgeschiedenis. Iets wat dit bedrijf uniek maakt.

Lees meer...

Directeur Sjoerd

Zo! Het ziet er naar uit dat er betere tijden aankomen. Dat we eindelijk verlost raken van dat verschrikkelijke Coronavirus. Onze dienstverlening gaat gelukkig weer richting het niveau van voor de uitbraak. Met de nodige aanpassingen kunnen we onze klanten goed ontvangen. En recentelijk kan onze re-integratievoorziening Aan de Slag weer mensen ontvangen. De beschutte werkplaatsen werken Coronaproof en op kantoor zien we meer collega’s op gepaste afstand.

Lees verder...


"Op de afdeling educatie bij het KWIC zijn we bezig met vraagstukken omtrent inburgering en vervolgopleidingen binnen het MBO. Maar ook hier krijgen we uiteenlopende vragen over allerlei onderwerpen. Nieuwkomers lopen tegen ontzettend veel dingen aan als ze net in Nederland zijn."

Lees meer...

 

 

Luc: “Een diploma zegt niets over hoe goed je kunt functioneren in een bepaald vakgebied. Door echt naar het profiel van iemand te kijken – waar ons team inmiddels gespecialiseerd in is – kun je iemand veel breder plaatsen, dan je enkel blind te staren op een vacature.”

Met Job Invest bundelen we onze krachten. Dit zorgt ervoor dat veel mensen succesvol uitstromen uit de bijstand. Dat is fantastisch en een dik vet compliment waard.

Lees meer over onze gezamenlijke aanpak...Weener XL, het werk en ontwikkelbedrijf van de Gemeente ’s-Hertogenbosch en ZZPBoost, een community van zelfstandig ondernemers, organiseren sinds kort ondernemertafels voor ondernemers uit de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ondernemers schuiven aan om kennis en ervaringen te delen en elkaar verder te helpen met vragen.

- Hoe kom ik aan nieuwe klanten in deze tijd?
- Hoe kan ik het beste ondernemen onder de huidige omstandigheden?
Op o.a. deze vragen wordt met elkaar antwoord gegeven. Daarnaast is er ook ruimte voor het persoonlijke verhaal. Velen hebben door Corona een zwaar jaar achter de rug en ook de komende tijd wachten een aantal uitdagingen.

Lees meer...


Het Informatiepunt Nieuwkomers is een samenwerkingsproject tussen Weener XL, het Koning Willem I College en Vluchtelingenwerk Den Bosch. Bij dit informatiepunt kunnen statushouders terecht met uiteenlopende vragen. Projectmedewerker Momen vertelt.

Lees meer...

 

 

Drive-in Cinema

In deze bijzondere tijden grijpen we naar digitale technieken om elkaar te ontmoeten. Zo toverden we onze parkeerplaats afgelopen donderdag om tot Drive-in Cinema waarbij een aantal talenten zich op film presenteerden aan potentiële werkgevers in hun auto. Coronaproof en leuk!

Lees meer...


Onderneemster Herma

Wist u dat de gemeente ondernemers ondersteunt bij (anders) ondernemen en eventueel het vinden van nieuwe opdrachten of werk in loondienst? De consulenten van het ondersteuningspunt helpen u graag! Hier maakte onderneemster Herma ook gebruik van. Ze had voor corona een goedlopend bedrijf. Ze is stylist en geeft communicatietrainingen over hospitality bij zorginstellingen en op scholen. 


Lees verder...

Els

Els, inmiddels een vast gezicht voor de collega’s en klanten van Weener XL. Altijd vriendelijk, zacht en behulpzaam.
Els (60) had niet gedacht dat het nog zou lukken met werk. “Ik heb meerdere malen afscheid moeten nemen van werk, vanwege bezuinigingen of omdat het werk teveel van me vroeg. Dat ik nu op mijn zestigste nog zo fijn weer aan de slag mag zijn, had ik niet durven dromen.”

Lees meer...Dag tegen pesten

Gepest worden is voor niemand leuk. Pesten is van alle tijden en leeftijden. En wat is pesten? Wat de één ziet als een grapje, ziet de ander als een aanval. Soms is de pester zich echt wel bewust van zijn vervelende gedrag, maar krijgt deze toch de ruimte om hiermee door te gaan. Of gebeurt het pesten buiten het zicht van anderen. Daarom is het heel belangrijk dat we met elkaar het gesprek aan (blijven) gaan. Hoe willen we met elkaar omgaan?

Lees meer...Sparkling Plastic

Wat Sparkling Plastic biedt is een veilige werkomgeving, met veel persoonlijke aandacht, waar een deelnemer de ruimte krijgt om te ontdekken en creëren. Een nieuwe manier om hen ook kennis te laten maken met circulaire economie. Door hier mee te lopen, deels werkend aan eigen projecten en deels deelnemend aan het werkproces, kan een jongere ontdekken waar arbeidsmogelijkheden liggen voor de toekomst.

Lees meer...Consulenten Inkomen

Twee 'mogelijk-makers' vertellen je waarom

“De ene dag sta je bij iemand in zijn huiskamer. De andere dag heb je spoedoverleg met ketenpartners. Dit alles om ervoor te zorgen dat iemand zo snel mogelijk adequaat geholpen wordt. Geen dag is hetzelfde. Je hebt veel kennis nodig van de wet in zijn geheel en van de Participatiewet in het bijzonder. Ook is het belangrijk dat je sociale kaart goed is. De diversiteit van de functie, gecombineerd met het detaillistische werk, maken het werk uitdagend.”

Lees verder...


In een vijfdelige reportage laten we vijf jonge statushouders aan het woord. Wisam uit Syrië wilde altijd al een medische opleiding volgen. Hij volgt nu de opleiding tot apothekersassistent.

Lees meer...

 

 

 

In een vijfdelige reportage laten we vijf jonge statushouders aan het woord. Samah uit Syrië heeft vorig jaar de entreeopleiding gehaald en is inmiddels doorgestroomd naar de opleiding financiële administratie op niveau 2.

Lees meer...

 

 

 

Fatima is geboren in Syrië. Als ze 17 jaar is, vlucht ze met haar ouders en twee broers naar Turkije. Ze heeft dan net haar middelbare schooltijd (HAVO) afgerond. In Turkije start ze met de bachelor Scheikunde. Ze wil dolgraag verder studeren, maar helaas loopt het allemaal anders.

Lees meer...

 

 

In een vijfdelige reportage laten we vijf jonge statushouders aan het woord. deze week vertelt Helen uit Eritrea wat het voor haar betekent om een diploma te kunnen halen.

Lees meer...

 

 

 

In een vijfdelige reportage laten we vijf jonge statushouders aan het woord. Deze week vertelt Reham uit Syrië wat het voor haar betekent om naar school te kunnen.

Lees meer...

 

 

 

Naast een plek om werknemers- en basisvaardigheden te leren, is een werkgever soms meer dan dat. Met een beetje geluk is een werkgever voor werknemers ook echt een plek waar ze gehoord en gezien worden. Waar oog is voor de persoon achter de functie. Zodat iemand uit zijn schulp kan kruipen en tot bloei kan komen.

Lees meer...
“Wij zijn heel dankbaar dat we via de Gemeente de weg terug konden vinden naar de arbeidsmarkt. We kunnen ons weer nuttig maken en dat geeft een fantastisch gevoel!"

Lees meer...

Op donderdag 10 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Weener XL. Deze officiële handeling werd in klein comité verricht door wethouder Huib van Olden, Sjoerd van het Erve (directeur Weener XL), Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Bouw Zuid) en Jan Bonnemaijers (projectmanager bij HEVO).

Lees meer...

 

 

Ahmad

Ahmad: ”Ik ben door een auto aangereden met de fiets. Ik heb hier chronische pijn aan overgehouden. Iets waarmee ik moet leren leven. Er is namelijk geen oplossing voor. Het komt erop neer dat ik niet lang kan zitten, maar ook niet lang kan staan. Voor mijn ongeluk deed ik veel magazijn- en productiewerk.”


Lees meer...

“Ik geef graag iedereen een kans. Ongeacht CV of achtergrond. Kijk rotte appels heb je overal tussen. Ik vind het veel belangrijker om te kijken naar hoe iemand nu in het leven staat. Uit eigen ervaring weet ik hoe frustrerend het is als je geen kans krijgt, maar vooraf afgewezen wordt.” 

“Wat het fijne is aan samenwerken met WXL is dat je het (financiële) risico van ziekte grotendeels wegneemt met de No-Riskpolis. En ja soms hebben kandidaten wat meer begeleiding nodig, maar dat ervaar ik ook via de reguliere weg. Als iemand dan eenmaal ingewerkt is gaat het ook gewoon goed.” 

Lees meer...

Kevin straalt als hij aan directeur Sjoerd van het Erve van Weener XL uitlegt wat zijn werkzaamheden zijn bij kringloopwarenhuis Vindingrijk. Sinds eind 2018 werkt hij bij de boeken- en cd afdeling en dit doet hij met veel plezier.

Lees meer...

 

 

 

Kevin: “Van de opdrachten en mijn kunst kon ik niet goed genoeg leven. Ik vond ook geen passende vacatures die aansloten bij mijn studierichting. Daarom besloot ik om hulp te vragen bij de gemeente. Zo kwam ik bij WXL terecht.”

Lees meer...

Het is Shadi gelukt! Werk vinden in de richting waarvoor hij studeerde in Syrië. Shadi is afgestudeerd socioloog. Vanwege de oorlog vluchtte hij naar Nederland. 

 

Lees meer...

Henno

WXL is een warm bad 
"Dat het zo goed gaat, komt ook doordat ik in een warm bad terecht ben gekomen bij WXL. De receptie en de beveiliging vallen echt onder een heel leuk team. Hebben schik met elkaar.” 

Lees meer...

Peter is bijna 60 jaar als hij door een reorganisatie zijn baan verliest. Drie jaar lang heeft hij een WW-uitkering. Via Weener XL verricht hij op verschillende locaties inpakwerk. Maar dat is allemaal maar tijdelijk. Vorige week werd Peter 63 jaar. In diezelfde week tekende hij zijn contract voor onbepaalde tijd bij ASN Autoschade in Den Bosch.

Lees meer...

 

 

Aster

"Mijn advies aan anderen? Weet je, het maakt niet uit wat voor werk je in eerste instantie moet doen. Je moet het gewoon aanpakken. Beginnen. Van daaruit kun je verder leren, hopen en doorgaan!”

Lees meer...

Cindy

Cindy zit helemaal op haar plek nu, maar daar is een lang traject aan vooraf gegaan. Maak kennis met deze vrolijke vrouw van 45 jaar. Cindy heeft altijd graag willen werken. “Het geeft een belangrijk gevoel van eigenwaarde, erbij horen, jezelf nuttig voelen. Alleen heeft het lang geduurd voordat ik aan het werk kon. Vanwege mijn chronische rugpijn kan ik namelijk niet meer dan parttime werken. Geloof me, als het kon zou ik 40 uur werken…”

Lees meer...“Lange tijd voelde ik me opgesloten. Ik leefde als een halve kluizenaar. Niemand wist van mijn situatie."

Lees meer...

Advies- en ingenieursbureau RA infra levert al ruim 20 jaar maatwerkoplossingen op het gebied van grond-, water- en wegenbouw. Het bedrijf kent drie vestigingen. Vanuit het kantoor aan de Baarzenstraat in Vught zijn ze betrokken bij ‘het project Weener XL’. Vestigingsmanager Jakob Baalman vertelt over de rol die RA Infra heeft bij de ontwikkeling van het nieuwe kantoorpand voor Weener XL.

Lees meer...

Snew

SNEW Circular Telecom & IT, een duurzame aanbieder van telecom- en IT-producten, en Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch slaan de handen ineen om stappen te maken naar een duurzamere samenleving.

Lees meer...

Innoveren in het publieke gebied? Lab XL, het innovatieplatform van Weener XL laat zien dat dit kan. Als je een goed idee hebt en goede mensen, kun je met in verhouding weinig geld heel veel bereiken. Door ruimte te geven aan vernieuwende ideeën die medewerkers in hun hoofd hebben en deze ideeën op te pakken en er mee aan de slag te gaan, lukt het om echt stappen te maken.

Lees meer...

 

 

Deze kanjer Hendry (38) werkt al 22 jaar bij WXL. De laatste jaren in het Groen. Hij schoffelt, maait, harkt, prikt afval. Zijn favoriet is de motorische heggenschaar waarmee hij de overhangende beplanting snoeit. Door zijn dystonie, een progressieve spierziekte, heeft hij nu een spiksplinternieuwe ligfiets met elektrische aanvoering. Een stuk makkelijker en veiliger om naar zijn werk te fietsen. Als je hem voorbij ziet vliegen. Zwaai even!

Lees meer...