"Ik had alleen niet durven dromen dat ik zo goed geholpen zou worden bij Weener XL. Mijn werkconsulent had echt oog voor mij. Hij gaf me de tijd om te genezen en sprak veel vertrouwen in me uit.”

“Ik heb wat (minder uitdagende) trajecten doorlopen en daar werd ik al snel opgepikt door een andere medewerker van WXL. ‘Dat is een getalenteerd jongedame, die wil ik wel verder helpen’, was zijn reactie. En zo werd ik bemiddeld naar mijn droombaan! In deze baan sta ik echt in mijn kracht. Hier heb ik ook voor op de universiteit gezeten. Maar ik had niet durven dromen dat ik er zo snel kon komen."

Lees meer...

Advies- en ingenieursbureau RA infra levert al ruim 20 jaar maatwerkoplossingen op het gebied van grond-, water- en wegenbouw. Het bedrijf kent drie vestigingen. Vanuit het kantoor aan de Baarzenstraat in Vught zijn ze betrokken bij ‘het project Weener XL’. Vestigingsmanager Jakob Baalman vertelt over de rol die RA Infra heeft bij de ontwikkeling van het nieuwe kantoorpand voor Weener XL.

Lees meer...

Team Groen

Wij dachten het niet!

Wat een leuke club! Zoveel wederzijds respect, vrolijkheid en een nuchtere blik. Ik spreek Casper (24), Antoine (31), Jardy (29) en Ingrid (27). Het team is vandaag niet compleet, maar dit mag de pret niet drukken. Zittend in de groenkeet voelt het alsof je in een gezellig caravannetje plaatsneemt. Iedereen is vrolijk en naar verluidt is dit meestal zo. Jardy: “We zijn een hecht team. Kunnen het goed met elkaar vinden.” Casper vult aan: “Op de voorman na zijn we ook allemaal een beetje van dezelfde leeftijd, dus dat schept een band.”

Lees meer...

Snew

SNEW Circular Telecom & IT, een duurzame aanbieder van telecom- en IT-producten, en Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch slaan de handen ineen om stappen te maken naar een duurzamere samenleving.

Lees meer...

Innoveren in het publieke gebied? Lab XL, het innovatieplatform van Weener XL laat zien dat dit kan. Als je een goed idee hebt en goede mensen, kun je met in verhouding weinig geld heel veel bereiken. Door ruimte te geven aan vernieuwende ideeën die medewerkers in hun hoofd hebben en deze ideeën op te pakken en er mee aan de slag te gaan, lukt het om echt stappen te maken.

Lees meer...

 

 

Deze kanjer Hendry (38) werkt al 22 jaar bij WXL. De laatste jaren in het Groen. Hij schoffelt, maait, harkt, prikt afval. Zijn favoriet is de motorische heggenschaar waarmee hij de overhangende beplanting snoeit. Door zijn dystonie, een progressieve spierziekte, heeft hij nu een spiksplinternieuwe ligfiets met elektrische aanvoering. Een stuk makkelijker en veiliger om naar zijn werk te fietsen. Als je hem voorbij ziet vliegen. Zwaai even!

Lees meer...

Layla werkt met veel toewijding en oog voor onze klanten als Consulent Diagnose. Dit is een team wat zich toespitst op nader onderzoek. Als iemand bij Weener XL een beroep doet op onze dienstverlening en er blijkt dat er sprake is van complexere problematiek, onderzoekt Diagnose wat er nodig is om iemand vooruit te helpen.

Lees meer...