"Als het bedrijf chocolademelk heeft, is het geen saai bedrijf", aldus de 14-jarige Jaynairo. Gelukkig hebben we chocolademelk. Onlangs mochten de 13-jarige Megan en Jaynairo voor één dag proeven hoe het is om 'baas' te zijn van WXL. Rudy, ons afdelingshoofd van Strategie & Beleid nam het duo mee op sleeptouw. We hadden een leuk programma bedacht om hen op spelende wijze kennis te laten maken met het werkveld. Beiden zitten op Praktijkschool De Rijzert. Baas van Morgen is een initiatief van JINC om jonge mensen gelijke kansen te geven op werk. Een missie waar we natuurlijk volledig achter staan.

Lees meer...


Kher

De bescheiden Kher (42) is helemaal opgenomen in het team van onze Techniche Dienst. Zij initieerden dan ook om hem eens in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten over zijn gemaakte stappen hier bij WXL. 

"Eerst deed ik alleen de simpele dingen zoals prullenbakken legen en papier aanvullen, maar langzaam leer ik de kneepjes van het vak en ben ik regelmatig in onze werkplaats met iets bezig. Ik hoop voor de toekomst meer uren te kunnen werken en nog veel te leren van mijn collega’s.”

Lees meer...

Zes maanden voordat de WW-uitkering afloopt, worden mensen opgeroepen voor het project ‘max. WW’ bij het UWV. Met dit project behalen coach/adviseurs Kim en Esther bijzonder goede resultaten. Laatst over een maand zelfs 100%. Alle mensen die ze in begeleiding namen, stroomde uit vanuit de WW naar een betaalde baan. Hierdoor hoeven mensen geen beroep te doen op de bijstand. Het project is een samenwerking tussen het UWV en WXL. Hoe komt hun aanpak zo succesvol?

Lees verder...Theo (47) heeft weer hoop, perspectief. “Ik ben sinds lange tijd weer dichter bij mezelf. Een aparte gewaarwording. In positieve zin hoor. Maar soms moet ik er echt even aan wennen.” Theo krijgt waterig ogen als hij vertelt over zijn traject. Hij komt van ver. 

Lees meer...


Bij Weener XL hebben we re-integratievoorziening Aan de Slag. Hier worden onder andere snoepjes ingepakt. Soms is dat voor mensen met een bijstandsuitkering die hiervoor worden opgeroepen even wennen. "Moet ik snoepjes inpakken?" 

Één van onze jobcoaches vertelt...

In een ideale wereld word je met een bepaalde kwetsbaarheid of afstand tot de arbeidsmarkt óók ingezet op je talenten. Dat alleen een werkplek faciliteren rondom de kwetsbaarheid een gemiste kans is voor een werkgever bewijst Arno wel. Dat is ook een missie die we met WXL uitdragen: focus op het talent, niet alleen op de kwetsbaarheid!

Lees meer...

Werkleider Peter attendeerde me op Christhoper, een collega uit het Groen. Die was gaan survivallen in Luxemburg en bij terugkomst de auto kwijt. De auto was meegesleurd tijdens een heftige overstroming. (Weet je nog.. die overstromingen van juli dit vorig jaar?) Uiteindelijk was de auto in België opgedoken. Het leek hem leuk om hierover iets te melden in ons personeelsmagazine. Plus Christopher kon het wel gewoon een keertje gebruiken om even in de spotlights te staan. Omdat hij het niet altijd even gemakkelijk heeft …

Nou, dat er zo’n heftig verhaal achter deze goedlachse jongen schuilt, had ik niet voorzien. Ik wil de insteek van het artikel dan ook niet over het survivallen laten gaan, maar een inkijkje geven in het leven van deze bijzondere jongen.

Lees meer...Patrick (51) werkte jaren als betonijzervlechter. Dit is zwaar lichamelijk en arbeidsintensief werk. Toen zijn hart een stevige hartritmestoornis ontwikkelde en hij een burn-out kreeg, belandde Patrick van de ziektewet uiteindelijk in de bijstand. Gelukkig keerde het tij. Via een aantal ingrepen werd zijn hart stabieler. En na twee jaar te hebben deelgenomen aan het traject Sportief Werkt, is hij inmiddels uitgestroomd naar een fulltime job als beheerder bij een sportcomplex. Hier voelt hij zich als een vis in het water.

Lees meer...


“Misschien had ik de hoop een beetje opgegeven. Ik zat al een tijd in de bijstand. Ik had er vrede mee. Ik had afscheid genomen van bepaalde toekomstdromen.” Toen werd ze uitgenodigd voor het Participatiehuis.

Lees meer...

Dit is Tineke (54), een bekend gezicht bij WXL. Al bijna 25 jaar lang in dienst. Stoere buitenkant, zachte binnenkant. Deze dame blaas je niet zomaar omver. Tineke kent het klappen van de zweep, maar heeft haar draai inmiddels aardig gevonden.

Lees meer...

We hebben allemaal zo af en toe nieuwe kleding nodig. Dan gaan we naar de stad of we shoppen online. Maar wist je dat de kledingindustrie verantwoordelijk is voor 10% van alle CO2 uitstoot ter wereld? Marco van Overbeek is Unitmanager van Kringloopwinkel Vindingrijk. We vroegen hem het ‘hemd van het lijf’ over de tweedehands kleding in zijn winkel.

Lees meer...

 

 

 

 

Rosa

Wauw wat een transformatie maakte Rosa door. Er staat een zelfbewuste vrouw voor me die zin heeft in het leven, zin om nieuwe dingen te ondernemen en zin om haar doel te verwezenlijken: werken in de zorg. Dat Rosa een dikke twee jaar geleden vooral op de bank zat, is moeilijk voor te stellen.

“Door het traject in het Participatiehuis heb ik weer zin in de dingen. Ik heb geleerd om mezelf meer vooraan te zetten. Ik heb zoveel positieve ervaringen opgedaan en daarmee zelfvertrouwen kunnen opbouwen dat ik weer regie kan nemen over mijn loopbaan.”

Lees meer...
De aanneemovereenkomst voor de uitvoering van de nieuwbouw van Weener XL is op vrijdag 24 september 2021 ondertekend. Hiermee is een belangrijke stap gezet voor de nieuwe huisvesting van Weener XL.

Lees meer...

 

 

Ook dit jaar vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats. Al jaren zetten deelnemers van het Bossche Taalnetwerk zich in om laaggeletterdheid aan te pakken voor inwoners van onze gemeente. De opening vond plaats op 6 september in het oude VVV-kantoor op de Markt in ’s-Hertogenbosch.

Lees meer...

 

 

 

Het Informatiepunt Nieuwkomers is een samenwerkingsproject tussen Weener XL, het Koning Willem I College en Vluchtelingenwerk Den Bosch. Bij dit informatiepunt kunnen statushouders terecht met uiteenlopende vragen. Projectmedewerker Momen vertelt.

Lees meer...

 

 

Drive-in Cinema

In deze bijzondere tijden grijpen we naar digitale technieken om elkaar te ontmoeten. Zo toverden we onze parkeerplaats afgelopen donderdag om tot Drive-in Cinema waarbij een aantal talenten zich op film presenteerden aan potentiële werkgevers in hun auto. Coronaproof en leuk!

Lees meer...


Op donderdag 10 december is de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van Weener XL. Deze officiële handeling werd in klein comité verricht door wethouder Huib van Olden, Sjoerd van het Erve (directeur Weener XL), Martin Beukeboom (directeur Dura Vermeer Bouw Zuid) en Jan Bonnemaijers (projectmanager bij HEVO).

Lees meer...

 

 

Aster

"Mijn advies aan anderen? Weet je, het maakt niet uit wat voor werk je in eerste instantie moet doen. Je moet het gewoon aanpakken. Beginnen. Van daaruit kun je verder leren, hopen en doorgaan!”

Lees meer...

Advies- en ingenieursbureau RA infra levert al ruim 20 jaar maatwerkoplossingen op het gebied van grond-, water- en wegenbouw. Het bedrijf kent drie vestigingen. Vanuit het kantoor aan de Baarzenstraat in Vught zijn ze betrokken bij ‘het project Weener XL’. Vestigingsmanager Jakob Baalman vertelt over de rol die RA Infra heeft bij de ontwikkeling van het nieuwe kantoorpand voor Weener XL.

Lees meer...

Deze kanjer Hendry (38) werkt al 22 jaar bij WXL. De laatste jaren in het Groen. Hij schoffelt, maait, harkt, prikt afval. Zijn favoriet is de motorische heggenschaar waarmee hij de overhangende beplanting snoeit. Door zijn dystonie, een progressieve spierziekte, heeft hij nu een spiksplinternieuwe ligfiets met elektrische aanvoering. Een stuk makkelijker en veiliger om naar zijn werk te fietsen. Als je hem voorbij ziet vliegen. Zwaai even!

Lees meer...