Truck Tour: kom je ook zwaaien?

21 september 2022

Op zondag 25 september a.s. organiseert de Afvalstoffendienst van de gemeente ’s-Hertogenbosch weer een Truck Tour. Dit jaar nemen ze cliënten van Cello, locatie de Binckhorst uit Rosmalen mee. De Truck Tour start om 14.00 uur op het terrein van de Binckhorst en duurt zo’n 2 uur. Ook Weener XL rijdt met materieel mee.

Route
In totaal rijden zo’n 45 vuilniswagens mee. Van zijladers, achterladers en kleppenwagens tot haakwagens en grote opleggers. 50 cliënten met een beperking rijden hierin mee. De route start op de Waterleidingstraat in Rosmalen. Ze rijden o.a. door Rosmalen, Groote Wielen, Empel, Maaspoort en via de Graafswe wijk weer terug naar Cello aan de Vlierwijkstraat. Kijk hier de volledige route.

Elk jaar is de Truck Tour weer een spektakel, wat zorgt voor veel vrolijke gezichten.

Startschot
Dit jaar zorgt wethouder Ralph Geers om 13.05 uur voor het welkomstwoordje. Om 14.00 uur geeft hij het startschot voor de Truck Tour 2022.

Veiligheid
Veiligheid staat voorop. De Afvalstoffendienst ’s-Hertogenbosch vindt het belangrijk dat de Truck Tour veilig verloopt. Daarom zet zij een groot aantal verkeersregelaars in. Zo kan de colonne op een veilige manier de route rijden en is er zo min mogelijk overlast voor het andere verkeer.

Vrijwilligers en sponsors
De Truck Tour is een idee van de Afvalstoffendienst. Medewerkers zetten zich op deze middag geheel vrijwillig in. Daarnaast sponsoren verschillende bedrijven de Truck Tour. Hierdoor krijgen alle cliënten een goed gevulde goodie bag.

Kom jij ook zwaaien?