Theaterfestival Boulevard: inclusief

29 juli 2022

Van 4 t/m 14 augustus staat ‘s-Hertogenbosch in het teken van Theaterfestival Boulevard. Dit festival doet hard haar best om zo toegankelijk mogelijk te zijn. Zodat iedereen kan genieten van theater, dans, muziek en meer. Er zijn gratis programma’s voor de mensen met een kleine portemonnee. Er zijn voorzieningen getroffen voor o.a. minder validen en mensen met een gehoorbeperking. In samenwerking met WXL is er een avondvullend programma bedacht, speciaal voor gevluchte mensen die in de AZC’s verblijven.

Gratis programma
Hier vindt u een link naar een PDF van het gratis programma.

Dichter tot elkaar komen met muziek en film.

Step by Step programma
Op vrijdag 5 augustus presenteren we een bijzonder avondvullend en hartopenend programma in samenwerking met Weener XL en Sun Cat producties. Middels een concert en een filmvertoning proberen we nieuwkomers én geboren en getogen Nederlanders dichter tot elkaar te brengen.

Vrijdag 5 augustus van 20.30 – 21.30
BLVRD Theatertent op de Parade
Miss Catharsis & Sisterhood, een concert van Shishani

Zanger en songwriter Shishani [1988] werd in Windhoek geboren. Ze zingt van ritselzacht tot voorbij kracht acht, om zo stem aan ongehoorde stemmen te geven en klank aan niet of te weinig gehoorde verhalen uit Azië, Afrika en Europa, drie continenten die koloniaal en cultureel erfgoed delen. Het zijn geëngageerde liedjes, die gaan over mensenrechten, corruptie en het milieu. Naar eigen zeggen is ze opgegroeid met “het nadenken over hoe de maatschappij in elkaar zit en hoe de verdeling totaal scheef is”.

Vrijdag 5 augustus van 22.00 – 23.00 uur
De Dom in het Zuiderpark
Filmvertoning Step by Step Een film voor, door en mét nieuwe Nederlanders

Hoe lastig is het om je als nieuwkomer te settelen in Nederland? Wanneer ben je goed geïntegreerd? Welke factoren liggen eraan ten grondslag? Step by Step laat zien hoe weerbarstig de praktijk van ‘inburgeren’ is. Het is een verhaal van en over nieuwkomers in ‘s-Hertogenbosch, vastgelegd in een film die hun levensverhaal, hun strijd én hun succes verbeeldt.

Met de film – die een award won tijdens het short filmfestival in Berlijn – hopen de makers het gesprek aan te gaan over verwachting en realiteit over inburgering en het dichter tot elkaar komen. Tussen Nederlanders en nieuwkomers, tussen nieuwkomers en de overheid. Naast ruimte voor gesprek is er is livemuziek van twee van de spelers.

De film is geen eindpunt maar een oproep om in gesprek te blijven en naar elkaar te luisteren. 

Step by Step is een film van Weener XL, WSD, Break Free films en Sun Cat producties.